TRAGEDIJA

Ida Prester objavila: Poginuo je otac ukrajinske djevojke koju smo smjestili kod nas

Gori sve, ne stignu se pokopati mrtvi, napisala je hrvatska pjevačica

Ida Prester. Instagram

L. S. R.

21.3.2022

Ida Prester pružila je dom jednoj ukrajinskoj porodici prije nekoliko sedmica.

- Sinoć je poginuo otac ukrajinske djevojke koju smo smjestili kod nas. Ukrajinski gradovi su sravnjeni sa zemljom, škole, dječje bolnice, skloništa civila. Rusi su prekinuli humanitarnu opskrbu hranom gradova koji su pod njihovom opsadom. Gori sve, ne stignu se pokopati mrtvi. Svi pokušavamo normalno živjeti pored ovog pokolja vrlo blizu nas. Što ćemo drugo? Ionako ništa ne možemo, ko nas pita. Ali užas je tu. I apsolutno je etički nemoguće šutjeti i praviti se glup, "svi su krivi" i "ne razumijem se - napisala je Prester na Facebooku.

Za sve one koji se ne slažu s njom, prenijela je status Slađane Bukovac i dodala: "Pliz da se razilazimo ako se ne slažemo, jer ćemo se samo mučiti".


Ida je početkom marta objavila da je pružila ukrajinskoj poodici.

"Sinoć nam je stigla porodica s malim Tomom. Potreseni su i istraumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, mašina za veš, igračaka...".Nama više ništa ne treba. Ali trebat će brojnim porodicama koje tek stižu. Smještaj, higijena, odjeća, volontiranje... ili samo topla riječ. Ponudite što imate, i sami ćete se osjećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo - poručila je tada hrvatska pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.