SEKS-BOMBA

Kako danas izgleda glumica koja se skinula gola u filmu "Čudo neviđeno" 1984. godine

Savina Geršak živi u Rimu i radi kao psihoterapeut

Savina Geršak. Arhiva

Piše: L. S. R.

22.3.2022

Savina Geršak (59) bila je jedna od najljepših glumica bivše Jugoslavije. No, prije više od 30 godina odlučila je da napusti glumu i tada je nestala iz javnosti.

Seksepilna plavuša ostat će upamćena po ulozi u filmu "Čudo neviđeno" Živka Nikolića iz 1984. godine, u kojem se pojavila potpuno naga. Scena u kojoj se naga kupa u jezeru donijela joj je status seks-simbola.



Savina Geršak. Facebook

Lijepa Slovenka upamćena je po ulogama u jugoslavenskim filmovima osamdesetih godina, kao što su “Smrt gospodina Goluže” te “U ime naroda”.

-  Film “Čudo neviđeno” snimali smo na Skadarskom jezeru. Spavali smo u Podgorici i svi glumci su svakog dana išli nekim kombijem na snimanje. Ne mogu da se sjetim sada koliko je trajala vožnja, ali sigurno nekih pola sata. I uvijek smo pjevali i na dolasku i na povratku. I ja sam na kraju pjevala, iako uopće nisam znala te pjesme. Uvijek je bilo veoma zabavno. To je bilo kao jedan drugi dio filma “Čudo neviđeno”, taj naš dio poslije zvaničnog snimanja. Poslije snimanja filma bilo je dosta emocija i nastavljao se šou s glumcima. Oni nikada ne prestaju glumiti - izjavila je Savina svojevremeno za "Dnevni avaz".

Nakon neuspješnih pokušaja da ostvari inozemnu karijeru, devedesetih je ostavila glumu. Danas živi u Rimu i radi kao psihoterapeut. Udata je i majka je blizanaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.