ZBOG RATA U IRAKU

Džek Nikolson je 2003. godine pokušao nagovoriti kolege na bojkot dodjele Oskara

Šta se tada dešavalo otkrio je njegov kolega Edrijen Brodi

Džek Nikolson. Agencije

L. S. R.

23.3.2022

Legendarni Džek Nikolson (Jack Nicholson)pokušao je organizirati bojkot dodjele Oskara 2003. u znak protesta protiv rata u Iraku, otkrio je njegov kolega Edrijen Brodi (Adrien Brody).

Na dodjeli Oslara sljedeće sedmice očekuje se često spominjanje aktualne ruske invazije na Ukrajinu, a povodom toga Brodi se prisjetio dodjele Oscara 2003. godine, koja se poklopila s američkom invazijom na Irak. On tvrdi da ga je Nikolson pozvao u svoju kuću kako bi razgovarali o zajedničkom odgovoru na rat u Iraku te sugerirao da bi nominirani glumci trebali bojkotirati ceremoniju.


Edrijen Brodi. Agencije

Brodi i Nikolson bili su nominirani uz Nikolasa Kejdža (Nicolas Cage), Danijela Deja Luisa (Daniel Day Lewis) i Majkla Kejna (Michael Caine), koji su svi, osim Brodija, bili prijašnji dobitnici Oskara.

- Rekao sam: "Ne znam za vas, ali ja idem. Moram se pojaviti. Moji roditelji dolaze. Ovo se ne događa prečesto. Znam da ste svi pobjednici. Možete izdržati. Ali ja ne mogu" - rekao je Brodi za "The Sunday Times", koji je i osvojio Oskara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.