MUZIČKA LEGENDA

Džoni Štulić danas puni 69 godina: Ovako je za "Avaz" govorio o rođendanima

Nikad nisam slavio rođendane. Najgori dani u godini su mi Nova godina i rođendan, izjavio je Džoni svojevremeno za "Avaz"

Džoni Štulić. Arhiva

Piše: L. S. R.

11.4.2022

Branimir Džoni Štulić, prema mnogima najveća legenda muzičke scene bivše Jugoslavije, danas slavi 69. rođendan. Uz brojne kultne  i nezaboravne pjesme lik frontmena "Azre" ovjenčan je misterijom koja seže od 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je napustio bivšu Jugoslaviju i povukao se u samoizolaciju svoga doma u nizozemskom gradiću Houten pokraj Utrehta. Tu živi sa suprugom i ima veoma mali krug ljudi sa kojima kontaktira.

Džoni odavno ne dolazi na ove prostore, ne pojavljuje se u javnosti i odbija gotovo svaki kontakt s medijima. Za "Dnevni avaz" Štulić je dao nekoliko intervjua od kojih je svaki podigao veliku prašinu u regionu. 

U skladu s današnjim rođendanom, donosimo dijelove intervjua za "Avaz" u kojima je Džoni govorio o rođendanima. 

Rođendan Vam je 11. aprila. Slavite li svoje rođendane. Kako doživljavate godine koje prolaze?

- Nikad nisam slavio rođendane. Najgori dani u godini su mi Nova godina i rođendan. To ne volim, jer mi razbija kolotečinu i lažno je.


Džoni Štulić. Arhiva

Vi ne volite slaviti rođendane.

- Mama me zove da mi čestita rođendan, a ona dobro zna da ja nikad u životu nisam slavio. Ali se pravi luda, pa veli da jesmo.

Mama je mama.

- Ali, ja nikada u životu nisam znao da to postoji. Rođendani. Sad me smeta, prije me nije smetalo dok sam bio mlađi. Sad me smeta. Šta će mi sve te godine!

Godine su samo broj. To je fraza, ali je tako.

- Podsjećaju na loše stvari. Kvare mi raspoloženje. Nisu godine samo broj nego su konkretne. Naravno da čovjek stari. Ide mi na nerve, na ganglije. Razumiješ?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.