GODINAMA TRAŽILA MIR

Tragična sudbina Danice Maksimović: Za tri dana izgubila oca i majku

Tata je nastradao tako što su ga pretukli na smrt, otkrila je glumica

Danica Maksimović. Rajko Ristić

L. K. P.

22.4.2022

Glumica Danica Maksimović ne krije svoje stavove, iskreno priča o porocima i porodici, a ovaj put je podijelila priču o svom djetinjstvu i ranoj mladosti. Najvažniji čovjek u životu lijepe glumice bio je njen otac, upravo je zbog njega upisala Pravni fakultet paralelno sa Akademijom.

Glumica često ističe da je od oca naslijedila čvrst karakter i sposobnost prilagođavanja, a ono što je kasnije doživjela je prava porodična tragedija.

-Tata je nastradao tako što su ga pretukli na smrt, a mama je preminula u roku od tri dana. Izgubila sam oba roditelja, što je teško, kao da vam je neko posjekao korijen, prisjetila se glumica za srbijanske medije.


Danica Maksimović. Nova.rs

Uslijed ovih teških okolnosti neki su pronašli opravdanje za kasnije glumicino odavanje alkoholizmu, međutim, Danica je odavno izliječena i sretna što ima podršku porodice.

Ističe da je godinama tražila mir, a to najviše duguje svom stabilnom braku i sinu, Milošu Loliću, na kojeg je ponosna.

- Dosta sam se ranije trošila na razne stvari što nije trebalo da radim, ali toga nisam bila svjesna. Jednom sam čak radila za kantu benzina kako bih kući mogla da se vratim sa nastupa. Bila je to moja manjkavost jer nisam umjela da fokusiram pažnju na ono što mi je neophodno nego sam se rasipala, pomagala, trčala, jurcala. I dalje to radim, ali moja lokomotiva sada ide sporijim tempom. Umijem da sredim svoj život, imam svoju baštu. Uzmem makaze i rukavice pa malo orezujem ruže i okopavam. To me relaksira i ni na šta drugo ne mislim. Uz sezonske radove ide lješkarenje i čitanje divnih knjiga uz cvrkut ptica. Blizu mi je i Zvezdarska šuma, pa ne čujem tramvaj i gužvu, rekla je glumica svojevremeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.