SJEĆANJE NA DJEVOJČICU

Dženis Merdić za "Avaz": Pjesmu sam posvetio djevojčici rahmetli Dženi Gadžun

Htio sam dati podršku, ali nisam znao na koji način, jer nisam uticajan u društvu, kazao je on

Dženis Merdić. FACEBOOK

Piše: A. Ovčina

4.5.2022

Devetnaestogodišnji mladić Dženis Merdić iz Kaknja bavi se muzikom, a odlučio je i snimiti pjesmu o preminuloj djevojčici Dženi Gadžun iz Kaknja.

Kako je za portal "Avaza" kazao Merdić, na ovu ideju je došao, jer je želio porodici malene Džene dati podršku. Kaže kako je pratio dešavanja od početka tragedije.


Podrška porodici

- Htio sam dati podršku, ali nisam znao na koji način, jer nisam uticajan u društvu. Tako sam odlučio da posvetim pjesmu napisavši tekst. Sad da li je tužan ili nije, to će slušaoci procijeniti koji budu slušali. Napisao sam pjesmu iz srca, jer sam se saosjećao s porodicom, jer sam izgubio sa pet godina i majku i sestru, pa sam znao kako se osjećaju - kaže Dženis Merdić.

Dodao je da je pjesmu napisao kako bi ostalo sjećanje na djevojčicu koja je kako kaže bila željna igre i života, ali joj je to uskraćeno.

- Žao mi je. Mlada je bila. Nije počela ni da živi, a to se sve izdešavalo, počevši od naše države, gdje nema pravde. Nadam se da će nekada doći. Pjesmu će predstaviti i „Black rose“ čiji sam ja osnivač i član tri godine – rekao je on.


Džena Gadžun. ARHIV

Autor teksta

Dodao je da pjesma izlazi za par dana. 

- Tekst je moj, produkciju smo radili u Zenici kod mog prijatelja. Tu radim sve pjesme, a pjesmu promoviše pokret „Black rose“ – zaključio je Merdić za „Avaz“.

Dženis Merdić na terenu. FACEBOOK

Osim muzike bavi se sportom, golman je u FK Rudar Kakanj. 

Podsjetimo, dvoipogododišnja Džena Gadžun preminula je 14. novembra nakon kobne operacije oka u privatnoj poliklinici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.