FOTOGRAFIJE SVE OTKRILE

Čestitke za Arčijev treći rođendan ukazuju na probleme u kraljevskoj porodici

Dok dječak slavi kod kuće s roditeljima i malom sestrom Lilibet, njegova rodbina u Britaniji susrela se s izazovom što objaviti na službenim društvenim mrežama

Kejt i Megan. Agencije

A. K.

6.5.2022

Selidba u Kaliforniju, globalna pandemija i zategnuti porodični odnosi držali su Harija (Harry) i Megan (Meghan) podalje od ostatka kraljevske porodice dvije i pol godine. Posljedice toga najjasnije se vide danas, kad Harijev i Meganin sin Arči (Archie) slavi treći rođendan, a članovi kraljevske porodice nemaju svježe fotografije kojima bi javno obilježili rođendan mališana.

Dok dječak slavi kod kuće s roditeljima i malom sestrom Lilibet, njegova rodbina u Britaniji susrela se s izazovom što objaviti na službenim društvenim mrežama. Prabaka Elizabeta, djed Čarls (Charles) sa suprugom Kamilom (Camilla) te stric Vilijam (William) sa strinom Kejt objavili su svoje čestitke, otprilike u isto vrijeme.

Fotografija sa ranijeg rođendana. Instagram

Kako nije bilo obiteljskih okupljanja u zadnjih godinu dana, Čarls i vojvode od Kembridža morali su ponoviti identične fotografije koje su objavili lani. Kraljica Elizabeta je pak izabrala još starije snimke, one iz dana kad je prvi put vidjela svoje praunuče.

Arči je sedmi po redu za prijestolje, a u Velikoj Britaniji je posljednji put bio u jesen 2019. godine, prije nego su njegovi roditelji otputovali provesti Božić u Kanadi. Pokazalo se da se nisu ni namjeravali vratiti, a u njihovu odluku učvrstila je pandemija koja je izbila početkom 2020. godine.

Čestitka za treći rođendan. Instagram

Hari je kraljicu zadnji put vidio prošlog mjeseca, kad su on i Megan stigli u Britaniju na putu do Nizozemske, no tad sa sobom nisu poveli djecu. Vjeruje se da su njegovi odnosi princom Čarlsom još uvijek napeti.

Mediji su pisali i da su Kejt i Vilijam otišli na skijanje kako bi izbjegli susret s Harijem i Mehan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.