OČEKUJE SE EPILOG SLUČAJA

Novi detalji suđenja Džonija Depa i Amber Herd: Tražili su ogromne odštete, ali na kraju bi mogli ostati bez centa

Podsjetimo, Dep tuži svoju bivšu suprugu jer je nazvala nasilnikom i zbog toga traži 50 miliona dolara odštete. Herd je kasnije tužila njega jer je nazvao lažljivicom i traži 100 miliona dolara

Džoni Dep i Amber Herd. Agencije

E. Ć.

14.5.2022

Suđenje glumcu Džoniju Depu (Johnny Depp) i njegovoj bivšoj izabranici Amber Herd (Heard), koje prati milioni ljudi, traje već sedmicama. 

Očekuje se epilog slučaja koji je vrijedan čak oko 50 miliona dolara. Trenutno je pauza, a dva dana pred nastavak suđenja pojavila se mogućnost kako će i glumac i glumica na kraju svega ostati bez ijednog centa. 

Kako javlja "NewYork Post", sudbina slučaja je u rukama sedmero članova porote iz Virdžinije, koji vrlo lako mogu odlučiti da ni Dep ni Herd ne dobiju niti cent odštete. To je potvrdila i PR služba Džonija Depa. Međutim, advokatica Halim Danidina poručila je kako bi presuda u bilo čiju korist bila poražavajuća za žrtve pravog nasilja i klevete.

Podsjetimo, Dep tuži svoju bivšu suprugu jer je nazvala nasilnikom i zbog toga traži 50 miliona dolara odštete. Herd je kasnije tužila njega jer je nazvao lažljivicom i traži 100 miliona dolara. 

- Svaki put kada prođe tužba o kleveti, ima jezivo dejstvo. Ako Dep dobije novac zbog onoga što je napisala Amber, to će obeshrabriti ljude da zaista govore o važnim stvarima iz straha da će morati da plate odštetu - rekla je advokatica Danidina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.