PO UZORU NA SUĐENJE

Netflix potvrdio izlazak dokumentarne serije Dep vs. Herd

Stiže na streaming platformu ovoga ljeta

Dep i Herd. Instagram

D. R.

22.7.2023

Netflix je potvrdio da nova dokumentarna serija fokusirana na suđenje Džoniju Depu (Johnnyju Deppu) protiv Amber Herd (Amber Heard) stiže na streaming platformu ovoga ljeta.

Dokumentarni serijal u tri dijela režirala je Ema Kuper (Emma Cooper), čiji je cilj bio predstaviti "neutralan pogled na ono što se događa kada sud javnog mišljenja počne zasjenjivati stvarnost". Za izradu serije prikupljeno je 200 sati snimki sa suđenja za klevetu, s TikTok videozapisima i Twitter komentarima slučaja.

- Serija ispituje ulogu društvenih medija u suđenju, postavljajući provokativna, neugodna pitanja o tome kako su razgovori koji su se odvijali izvan sudnice mogli utjecati na ishod - stoji u sinopsisu.

Slučaj je zaključen 1. juna 2022. kada je sedmeročlana porota odlučila u korist Džonija Depa i odbacila optužbe njegove bivše supruge, koja je tvrdila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata. Sud je glumcu dodijelio više od 10 miliona dolara odštete. Ipak, Amber je izjavila da smatra kako su društvene mreže utjecale na ishod presude.

Serija Depp vs. Heard trebala bi imati premijeru na Netflixu 16. avgusta u Sjedinjenim Američkim Državama, dok datumi izlaska u ostalim zemljama tek trebaju biti objavljeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.