NAJPOZNATIJE SUĐENJE

Postignut dogovor između Herd i Depa, evo koliko će glumica isplatiti bivšem mužu

Sud u Londonu donio je odluku u njenu korist, ali je sud u Virdžiniji ranije ove godine presudio da je kriva za klevetu protiv Džonija Depa

Herd i Dep. AP Photo/Steve Helber, Pool

S. S.

19.12.2022

Bivši bračni par Amber Herd i Džoni Dep napokon su se nagodili oko tužbe za klevetu, čime je okončan najteži sudski okršaj poznatih ličnosti u Holivudu. Advokati Amber i Džonija postigli su dogovor prema kojem će osiguravajuća kuća koja zastupa glumicu platiti milion dolara njenom bivšem suprugu čime će se okončati slučaj.

Kako piše "Daily Mail", prema dogovoru koji je važna pobjeda za glumicu, nema ograničenja za Amber Herd o čemu može da govori u vezi sa slučajem niti da prihvati bilo kakvu krivicu, piše ovaj britanski list. Bivši par vodio je pravnu bitku posljednjih šest godina nakon što je Herd izjavila da je bila žrtva porodičnog nasilja, tokom njihovog kratkog braka.

Sud u Londonu donio je odluku u njenu korist, ali je sud u Virdžiniji ranije ove godine presudio da je kriva za klevetu protiv Džonija Depa. Naređeno joj je tada da plati 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene odštete što je kasnije smanjeno na 365.000 dolara, dok je Dep prema toj presudi morao da plati bivšoj supruzi dva miliona dolara. Podsjetimo, glumac je tužio bivšu suprugu da ga je oklevetala u članku u "Vašington postu" gdje ga je indirektno okrivila za nasilje, a onda je ona uzvratila kontratužbom.

Advokati Amber Herd žalili su se više puta na presudu tvrdeći da suđenje nije bilo pravdeno kao i da ona nema novčanih sredstava da plati odštetu. Pravni tim Džonija Depa pokazivao je i ranije signale da je spreman za ustupak. Pitanje je šta je zaista iniciralo novi dogovor. Herd je nakon konačnog dogovora izjavila da nije htjela da se bilo šta od ovoga dogodi, misleći na suđenje pa istakla da je vrijeđanje na društvenim mrežama kojem je bila izložena, uništilo njen život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.