PRVI ČOVJEK ZVEZDA GRANDA

Saša Popović za „Avaz“: U posljednjih 10 godina najbolji pjevači dolaze iz BiH

„Zvezde Granda“ u Bosni se gledaju kao i reprezentacija kada igra za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, poručio je Popović

Saša Popović. Arhiva

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić

24.5.2022

Ovogodišnja sezona „Zvezda Granda“, koja se emitira na Novoj BH, bliži se kraju. Veliko finale bit će održano 25. juna, a potraga za novim kandidatima najpopularnijeg muzičkog takmičenja kreće u junu. Za razliku od prethodne sezone, kada su se kandidati prijavljivali online zbog pandemije koronavirusa, ove godine Saša Popović, zajedno s timom „Grand produkcije“, kreće u potragu za novim kandidatima za sezonu 2022./2023.




Veliki interes

Nakon Srbije prvi čovjek „Zvezda Granda“ i njegov stručni tim dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Prvi će svoje pjevačko umijeće pokazati Tuzlaci, i to 6. juna u Bosanskom kulturnom centru, zatim slijedi Sarajevo 7. juna - studio Nove BH televizije - a 8. juna Banja Luka - Dječije pozorište RS.

- Prijava kandidata je na dan audicije. Audicija počinje tačno u 12 sati, a od 9 sati kandidati se prijavljuju, pa ćemo tek tada moći vidjeti kakav je odziv - kazao je Saša Popović za „Avaz“.



Saša Popović. Arhiva

Istakao je da se veoma raduje audicijama te da, poznajući Bosance i Hercegovce, a imajući u vidu interes koji vlada među omladinom za ovo takmičenje, siguran je da će odziv biti ogroman.

- Bosna je nama možda i najinteresantnija država u regionu, jer je evidentno da u posljednjih 10 godina zaista najbolji pjevači dolaze iz BiH, pogotovo iz Federacije BiH. Ima talenata za još 10 godina unaprijed - istakao je prvi čovjek „Zvezda Granda“.



Kvalitetno takmičenje

Uprkos koronavirusu koji je poremetio sve, Popović ipak priznaje da se kriza nije toliko odrazila na „Zvezde Granda“.

- I protekle dvije godine naše emisije su bile veoma gledane i imali smo dobre kandidate. Dobili smo kandidate koji su možda u tom trenutku bili najbolji. Ove godine radimo prvi put i audicije u Hrvatskoj, u Zagrebu, prvi put radimo audiciju u Podgorici. U Skoplju radimo standardno, a u Srbiji radimo Niš, Novi Sad i Beograd, tako da ćemo imati kandidata napretek - dodao je Popović.

Siguran je da će i u idućoj sezoni biti dosta dobrih kandidata i da će, kao i do sada, biti veoma kvalitetno takmičenje.

- U cijelom regionu gledanost je velika, a pogotovo u BiH, to je nevjerovatno. To je najgledaniji format emisije, mislim da je gledanost „Zvezda Granda“ u BiH na nivou kada igra bh. reprezentacija za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Imamo dosta dobrih takmičara iz BiH i u ovoj sezoni, a siguran sam da će ih barem trećina biti u finalu, možda i polovina. Vidjet ćemo kada dođemo do finala - zaključio je.



Druga šansa

- I ove godine odbrat ćemo 200 novih kandidata, a onda će im se na polovini takmičenja pridružiti 40 najboljih iz prošle generacije koji se nisu kvalificirali u finale, a koji su već stasali. Dobit će šansu oni koji su ispali možda „za dlaku“ od nekog drugog, pa onda da vidimo ko je bolji, ovi novi ili prošlogodišnji - istakao je Saša Popović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.