TREBA SE ŠALITI

Hrvatski TV voditelj Dalibor Petko za "Avaz": Kako sam mamu doveo na TikTok

Čim vidim dobru priliku, zgrabim je objeručke

Dalibor Petko s mamom. Instagram

Piše: A. Hodžić

27.5.2022

Voditelj Dalibor Petko sve je popularniji na društvenoj mreži TikTok za koju snima zanimljiv i duhovit sadržaj u društvu mame i njenih prijateljica.

Skoro svaki video izašao iz njihove kuhinje postaje za kratko vrijeme viralan, a za „Avaz“ Petko otkriva kako pronalaze ideje za snimanje te kako izgleda proces rada na videima koji oduševljavaju regiju, ali i svijet.

Petko se tako transformirao u učesnike nedavno završene Evrovizije i ponovo oduševio sve pratioce.


Ogroman uspjeh

Za početak, u čemu pronalazite inspiraciju?

- U svakodnevnom životu i u pop kulturi. Treba samo brzo djelovati. Ispalo je da kad sam nešto planirao sedmicama, nije bilo baš onako kako sam želio, pa sad čim vidim dobru priliku, zgrabim je objeručke.

 Kako ste uspjeli pridobiti mamu i njene prijateljice da pravite zajedno sadržaj?

- Kad se mama opustila, sve je išlo spontano. Na početku nije znala koliko će to otići viralno, pa ju je malo iznenadilo. No, kad je vidjela reakcije, danas možemo raditi što hoćemo. Cilj nam je samo da se mi zabavljamo, a ako to postigne i neki uspjeh, još bolje.

 Koji video Vam je najdraži, a koji je dobio najviše reakcija?

- Mamina transformacija u Konstraktu ima više od milion pregleda na Instagramu i milion šesto hiljada na TikToku. No, prvi veliki uspjeh bila je naša transformacija u Mc Stojana i „Hurricaine“, koji je postigao ogroman uspjeh čak i u Francuskoj.



Specifičan humor

U Vašim solo imitacijama pjevača vjerodostojno iskopirate stajling svih izvođača, gdje pronalazite sve te ideje i materijal?

- Imam dobru ekipu pa zajedno smišljamo kako što vjerodostojnije prikazati neki nastup ili spot. Snalazimo se kako znamo i umijemo, kreiramo, posuđujemo, smišljamo. Nije jednostavno, ali je zabavno.

  Koliko je teško ljude nasmijati ?

-To je specifični humor, i nekom se sviđa, a nekom ne. Svjestan sam da ne mogu zadovoljiti svačiji ukus i zato se ne opterećujem. Uvijek polazim od sebe i ako je meni smiješno, znam da će uspjeti nasmijati i određeni broj ljudi. Jedino me čudi koliko neki ljudi neke stvari shvaćaju preozbiljno. Treba se više šaliti.


Jubilarna deseta godina

Kad je riječ o Vašoj voditeljskoj karijeri, šta se tu dešava?

- Da, ona i dalje postoji. Šalim se. Vodim svake nedjelje „Dalibor Petko Show“ na CMC televiziji, u kojem ugošćujem najpopularnija regionalna muzička imena. Spremam se ovih dana i za Vodice, gdje ću voditi CMC festival 10. i 11. juna. Bit će mi to jubilarna deseta godina zaredom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.