NOVI SKANDAL U HOLIVUDU

Nove optužbe protiv reditelja filma o Džejmsu Bondu: On je jezivi predator, njegovo udvaranje je na granici perverznog

Najmanje tri mlade glumice optužile su Fukunagu za "neprimjerene pokušaje zavođenja i neumjesno ponašanje na setu"

Keri Džodži Fukunaga. Agencije

L. K. P.

1.6.2022

U sjeni procesa između Džonija Depa (Johnny Depp) i Amber Herd (Heard) te dramatičnog obrata u slučaju Merilin Menson (Marilyn Mansona) stižu informacije o novom #metoo slučaju. Ovaj put meta je Keri Džodži Fukunaga (Cary Joji Fukunaga , 44), hvaljeni autor serije "True Detective" i redažitelj zadnjeg filma o Džejmsu Bondu (James) "No Time To Die".

Najmanje tri mlade glumice optužile su Fukunagu za "neprimjerene pokušaje zavođenja i neumjesno ponašanje na setu". Iako ga niko dosad nije izravno otpužio za zlostavljanje, očito je da je reditelj koristio svoju poziciju moći da glumice pokuša odvesti u krevet. Sada su isplivale nove informacije koje ga stavljaju u vrlo nezgodnu poziciju.

Prva je istupila Rahele Vinberg (Rachelle) koja je u nizu online objava opisala kako ju je Fukunaga prisiljavao da budu u vezi.

- Razlika u godinama je više od 20 godina, a upucavati mi se počeo čim sam navršila 18 godina. Intimni do kraja postali smo nešto kasnije, a prekinuli smo kad sam navršila 21 godinu, napisala je Vinberg. Istovremeno su javno istupile blizanke Hana (Hannah) i Kailin Loeš (Cailin Loesch) i opisale kako ih je reditelj istovremeno "ganjao" i tražio da spavaju u troje.


Hana i Kailin Loeš: Iznjele optužbe u javnost. Agencije

Mediji su ove optužbe odmah povezali s incidentom koji se dogodio dok se snimala prva sezona "True Detectivea" kad je Fukunaga otpustio glumicu Reden Grir (Raeden Greer) jer je odbila topless scenu.

Zanimljivo ove su se optužbe pojavile nakon što je Fukunaga branio prava na pobačaj u Americi.

- Nemam dokaze njegovih kriminalnih aktivnosti, ali čitav niz godina sam ga se jako bojala. Žene čuvajte se, napisala je. Vinberg je Fukunagu upoznala prije pet godina kad su zajedno snimali reklamu za Samsung. Tvrdi da ju je u početku tražio da se pred prijateljima predstavlja kao njegova rodica, te da je nakon veze s njim išla psihijatru koji joj je dijagnosticirao PTSP.

- Želimo naglasiti da smo flertovale s njim, da nas nije silovao ili otpustio. Ne želimo pokretati lov na vještice, objasnile su blizanke na kraju.

Iako neke od optužbi nisu konkretne i spadaju više u sferu privatnih muško-ženskih odnosa, a ne u zlostavljanje na poslu, stvari su se zakomplicirale nakon što je "The Rolling Stone" od Fukunaginih saradnika saznao kako se reditelj već duže vrijeme na setovima ponaša kao prikriveni predator koji "posebnu pažnju pruža" mladim glumicama, a njegovo udvaranje opisuju kao ljigavo i jezivo, na granici perverznoga.

Advokati i glasnogovornici reditelja zasad su tek kratko objasnili kako ne vide ništa sporno u njegovom ponašanju te da je ovdje riječ o privatnim odnosima njega i navedenih žena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.