TVOJ AMANET JE DAR

Potresan oproštaj trudne supruge pjevača koji je ubijen u Nizozemskoj: Nisu ti dali da upoznaš sina

Nosim te u sebi. Nosim dio tebe. Rodit ćeš se na dan kad smo se i vjenčali i kad ti je otac preselio, napisala je Harisa

Enver Miki Kolašinac. Printscreen

Piše: N. Aj.

13.6.2022

Ubica učesnika učesnika "Zvezda Granda" Envera Mikija Kolašinca (43) iz Novog Pazara, koji je likvidiran u četvrtak popodne u Nizozemskoj, još nije pronađen, a tamošnja policija istražuje i motiv zločina.

Kolašinac je ubijen u blizini kuće u kojoj je živio u Buhtenu, u provinciji Limburg, navodno sa više hitaca iz pištolja, a ostao je mrtav na licu mjesta. Tijelo Kolašinca nađeno je oko 16.30 sati ispred garaže, poslije dojave policiji da je bilo pucnjave.

– Ne znamo ko bi mogao da ga ubije jer nije bio u sukobu sa zakonom i važio je za porodičnog čovjeka. U posljednjih desetak godina živio je u Srbiji, Nizozemskoj i Njemačkoj. To jutro je otišao da kupi hljeb i druge namirnice, a prije toga se javio supruzi Harisi – kaže izvor.


Lokalna policija traga za svjedokom, čiji je foto-robot objavljen.

- Riječ je o robusnom čovjeku, visokom oko 180 centimetara, starosti između 50 i 60 godina, smeđih očiju, istaknutih obrva i crne kose. Na sebi je imao ravnu tamnu kapu i plave farmerke sa prugama na prednjoj strani. Također, nosio je široki crni kaiš, tamnu ljetnju jaknu sa upečatljivom kragnom i crne cipele – navodi se u saopćenju.

Policija je u međuvremenu pregledala snimke sa nadzornih kamera iz kraja u kojem se zločin dogodio.

- Cilj je da se dobiju što precizniji podaci o posljednjim trenucima žrtve - navodi se u policijskom saopćenju, u kome se mole svi koji imaju bilo kakve informacije o ovom zločinu da ih dostave nadležnima.

Supruga pjevača Harisa Lotinac oglasila se na društvenim mrežama o tragediji koja ih je zadesila.


- Bio si mi najprije familija, bio si kao otac meni, mom sinu koji je u tebe vidio oca. Bio si brat, drug, prijatelj i najbolji muž. Znao si da voliš beskrajno. Tvoje zadnje riječi su bile iskazivanje ljubavi i zadnja poruka: "Moram da idem dušo, dok nije kiša..." mislio je po hljeb i namirnice. Otišao si, ali svakako je nebo zaplakalo, nisi izbjegao kišu.

Allahova milost prema tebi je jaka, spasio te dušmana na način zbog kojeg će te uvesti u Džennet.

Nosim te u sebi. Nosim dio tebe. Rodit ćeš se na dan kad smo se i vjenčali i kad ti je otac preselio. Tvoj amanet je dar od Allaha.

Ostavio si mnoge hajrate. Ostavio si velikog čovjeka.

Nisu ti dali da upoznaš sina kojeg si cijeli život sanjao kao najljepšeg i najboljeg momka kakav si i ti bio, ali čekat ćeš nas u Džennetu – emotivno se oprostila Harisa od ubijenog supruga na Facebooku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.