NIJE BIO PROBLEMATIČAN

Ubijeni pjevač se u Nizozemsku preselio još 90-tih: Napokon je došao do "većih" para i kupio automobil

Enver je sa 15 godina sa majkom otišao u Nizozemsku, tamo nije imao nikoga, nikog ko bi ga primio i ko bi ga tamo ugostio ili pomogao

Folk pjevač iz Novog Pazara Enver Miki Kolašinac. Printscreen

N. Aj. / Pink.rs

12.6.2022

Folk pjevač iz Novog Pazara Enver Miki Kolašinac ubijen je u četvrtak u Nizozemskoj, a tamošnja policija intenzivno traga za počiniocima i radi na rasvjetljavanju zločina. 

Detalji jezive sačekuše nisu poznati, a iz porodice Kolašinac ističu da ubijeni pjevač nije bio problematičan, te ništa ne ukazuje na motiv likvidacije. Kobnog jutra, napadač je pjevača sačekao, a potom u njega ispalio smrtonosne hice.

Ljudi bliski porodici ubijenog pjevača tvrde da Enver nije bio problematičan čovjek, volio je muziku i svoj rodni Novi Pazar u koji je dolazio tokom ljeta, kako bi se odmorio od rada u Nizozemskoj. Enver je sa 15 godina sa majkom otišao u Nizozemsku, još devedesetih, tamo nije imao nikoga, nikog ko bi ga primio i ko bi ga tamo ugostio ili pomogao. Ipak, kako kažu rođaci, posljednjih godina Enver se konačno snašao u Nizozemskoj, uspio je da kupi i novi automobil i dođe do nekih "većih" para, piše Pink.rs.


Kolašinac se prije nekoliko godina razveo od svoje prve supruge, nakon čega se ubrzo vjenčao sa drugom, koja radi kao vaspitačica u jednom vrtiću u Novom Pazaru. Jedan od komšija ubijenog pjevača rekao je da Enver, prema njihovim informacijama, nikada nije bio neki problematičan čovjek.

- Za nas komšije bio je dobar, kada bi došao u Pazar uvijek se sa svima lijepo slagao, ali odavno je van grada i zemlje, šta je tamo radio? Ne znam - kaže jedan od komšija Kolašinca.

On je rekao da je Enver za svoj užitak snimio pjesmu koju ima, i da to pokazuje da je mnogo volio muziku.

- On je za svoje pare snimio tu pjesmu po kojoj je poznat, nije mu bio interes popularnost već čista ljubav prema muzici - kaže Elvedin, jedan od Enverovih komšija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.