TV NOSTALGIJA

Nedim iz filma „Djeca“: Gdje je danas Ismir Gagula

Modnu pistu zamijenio DJ pultom

Gagula: Na setu filma "Djeca". Printscreen

Piše: A. H.

25.6.2022

Svestrani Sarajlija Ismir Gagula proslavio se kao glumac u filmu "Djeca" Aide Begić iz 2012. godine u kojem je tumačio lik tinejdžera Nedima.

Ismir je ovu ulogu dobio u jakoj konkurenciji s obzirom na to da je kasting rađen u svim školama u Kantonu Sarajevo. Inače, Gagula je s ekipom ovog nagrađivanog filma obišao mnoge svjetske festivale što je za njega tada kao četrnaestogodišnjeg mladića bio poseban doživljaj.

Ismir Gagula. Facebook

Poslije ostvarenja u filmu Aide Begić primjetili su ga regionalni producenti, pa je igrao u još nekoliko ostvarenja, a u jednom se u glavnoj ulozi pojavljuje zajedno s rođenom sestrom.

Nakon toga je Ismir uplovio u manekenske vode radeći kao model u Milanu, Manili, Kuala Lumpuru. Na tržištu Azije imao je najviše uspjeha te je tamo radio za ogromni brend „Versace“ a kruna njegove modne priče bila je glavna uloga u videoreklami za čuveni „“L'Oréal”.

Posljednjih nekoliko godina Gagula živi u Sarajevu a modnu pistu zamijenio je DJ pultom, te tako pod umjetničkim imenom ISANE nastupa na brojnim festivalima i zabavama u našoj zemlji, ali i u regionu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.