PRESTAO PLAĆATI

Kanjea Vesta tuže zbog duga od 400.000 dolara: Reper navodno nije vratio odjeću koju je iznajmio

Advokati kompanije su napisali da su to sve "rijetki i cijenjeni komadi odjeće koji su vrijedni zbog svog značaja u historiji mode"

Kanje Vest. Agencije

N. Aj.

8.7.2022

"The David Casavant Archive", kompanija koja se bavi iznajmljivanjem odjeće, podnijela je tužbu protiv Kanjea Vesta (Kanye West) zbog navodnog duga od 400 hiljada dolara. Kako prenosi "Billboard", američki reper je 2020. prestao plaćati odjeću koju je unajmljivao.

"The Casavant Archive", koji se predstavlja kao "privatna kolekcija najrjeđih i najljepših odjevnih komada na svijetu" i koja je navodno odjeću iznajmljivala i Lejdi Gagi (Lady Gaga), Kim Kardašijan (Kardashian) i Tomu Brejdiju (Brady), tvrdi da im Kanje duguje novac za 13 komada odjeće. Neplaćeni su se troškovi navodno popeli na nešto više od 220 hiljada dolara, dok bi reper trebao platiti dodatnih 195 hiljada dolara kao naknadu za odjeću koju je izgubio.

Advokati kompanije su napisali da su to sve "rijetki i cijenjeni komadi odjeće koji su vrijedni zbog svog značaja u historiji mode". 

- To nisu zamjenjiva dobra. Naknada za zamjenu postoji zbog gubitka mogućnosti budućeg iznajmljivanja, zbog propuštenih prilika, publiciteta i zbog gubitka vrijednosti kolekcije koja svoju cijenu temelji na tome što tvori cjelinu - navodi se.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.