ČEKA GA 40 GODINA ZATVORA

Ove pjesme skoro svi znaju i pjevaju: Mnoge hitove napisao je upravo Zoran Marjanović

Autor je folk hitova "Digni me, pao sam" Milana Dinčića Dinče, "Zlatnik" Tanje Savić, "Bato bre" Indire Aradinović Indi, napisao je "Marakanu" za Radu Manojlović, "Nemoj da me žalite" za Danijelu Vranić...

Zoran Marjanović proglašen krivim za ubistvo supruge Jelene. Nikola Anđić/Telegraf.rs

N. Aj. / Telegraf.rs

23.7.2022

Zoran Marjanović jučer je proglašen krivim za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine. Viši sud u Beogradu izrekao je presudu u trajanju od 40 godina.

Zoran je u žižu javnosti dospio zbog ubistva pjevačice Jelene i tada je sve ostalo palo u drugi plan, poput toga da je Zoran kompozitor i aranžer.

Muzičkom produkcijom se bavi više od dvadeset godina, a autor je folk hitova "Digni me, pao sam" Milana Dinčića Dinče, "Zlatnik" Tanje Savić, "Bato bre" Indire Aradinović Indi i drugih. Sarađivao je i sa pokojnom suprugom Jelenom, kojoj je komponovao, aranžirao i producirao brojne pjesme, piše Telegraf.rs.

S mnogim pjevačima je sarađivao, kako u formi tekstopisca, tako i kao kompozitor, pa je svojevremeno zajedno s Marinom Tucaković i Sašom Miloševićem odradio cijeli album za Indi, napisao je "Marakanu" za Radu Manojlović, "Nemoj da me žalite" za Danijelu Vranić, i mnoge druge hitove.

Autor je i balade "Kaži anđele" koji je upravo Jelena objavila 2015. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.