UPRKOS KIŠI

Slađana Mandić i Al’Dino priredili muzički spektakl na Zenica summer festu

Drago mi je da sam ponovo na Zenica summer festu i u Zenici, često sam tu i volim se vraćati u ovaj grad, kazao je Al'Dino

Piše: A. O.

13.8.2022

Slađana Mandić i Al'Dino - Avaz
Odlična atmosfera na koncertu - Avaz
Publika uživala u mnogim hitovima - Avaz
Sa lica mjesta - Avaz
Al'Dino zabavio publiku - Avaz
+4

Loše vrijeme i kiša nisu spriječili goste petnaeste noći Zenica summer festa da ipak onim najupornijim posjetiocima na festivalskom trgu ponude noć za sjećanje.

Al’Dino i Slađana Mandić opravdali su očekivanja onih najupornijih koji su prkoseći kiši napravili i odličnu zabavu pjevajući hitove večerašnjih izvođača.


Gromoglasan pozdrav

Koncert je otvorio Al’Dino, očekivano svojim hitom “Čaršija” koji je publika gromoglasno pozdravila, a pored muzičkog nije izostao i mali zabavni šou koji je Al’Dino u pauzama pjesama poklonio publici šalama i komentarima koje su u nekoliko navrata nasmijali prisutne.

- Drago mi je da sam ponovo na Zenica summer festu i u Zenici, često sam tu i volim se vraćati u ovaj grad. Žao mi je što nam je vrijeme pokvarilo maksimalni ugođaj ali vjerujem da su prisutni uživali u večerašnjem programu. Svakako da je i moja kolegica Slađana Mandić doprinijela dobroj atmosferi i da smo ovoj sjajnoj publici ponudili jedan zanimljiv muzički miks, što nam je i bio cilj - kazao je poslije nastupa Al'Dino.

Vikend pred nama također donosi zanimljiv program na Zenica summer festu, i to dvostruki i danas i sutra. Ponovo su tu i sadržaji za najmlađe, u subotu će po prvi put od 10:30 sati na ZSF-u biti izvedena i jedna predstava, ovoga puta za djecu pod nazivom “Potraga za konačištem” u izvedbi Studio Teatra.


Gala koncert

Veče donosi muzički program gostiju iz Sarajeva, “Pop rock škola”, koja se po prvi put predstavlja na ZSF-u. Nedjelja od 10:30 sati rezervisana ja za dječiji program “Mravko Travko”, a navečer je gala koncert Kamernog simfonijskog orkestra, redovni sadržaj zeničkog festivala.

Podsjećamo, Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.