POSLJEDNJI POZDRAV

Odbjegla princeza Haja oprostila se od Elizabete: Od kraljice je svojevremeno tražila azil

Pojavila se s bratom, jordanskim princom Hasanom bin Talalom

Princeza Haja. Agencije

L. S. R.

20.9.2022

Princeza Haja bint Husein (Haya bint Hussein, 48) bila je među onima koji su došli odati počast kraljici Elizabeti II.

Haja se pojavila sa bratom, jordanskim princom Hasanom bin Talalom (Hassan), no na samom ispraćaju Elizabete II nije bila. Na kraljicinoj sahrani pojavio se njen bivši suprug šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum (73).

Prema pisanju "Daily Maila", princeza Haja bila je prijateljica s kraljicom Elizabetom s kojom je dijelila ljubav prema konjima i jahanju, a od nje je svojevremeno tražila i azil. Sada je navodno zabrinuta hoće li imati zaštitu kralja Čarlsa (Charles) kao što  je imala nekad od njegove majke.


Princeza Haja s bratom. Agencije

Ranije ove sedmice princeza Haja je govorila o tome kako ju je kraljica tješila nakon što joj je majka poginula u helikopterskoj nesreći 1977. te nakon smrti njenog oca kralja Huseina 1999.

Prošle godine je Visoki sud u Londonu dodijelio princezi puno starateljstvo nad dvoje djece koje je dobila sa šeikom Muhamedom nakon dugotrajne brakorazvodne parnice, a dobila je i 773 miliona dolara kao dio alimentacije koje koristi za brigu o djeci. Haja je njegova treća supruga koja je pobjegla od njega. Potražila je utočište u Velikoj Britaniji, gdje je tražila politički azil, a zatim razvod.

Dok neki tvrde kako je Hajin bivši suprug romantičan muškarac koji piše poeziju i javno je objavljuje, drugi ističu da je ona uz njega vodila "zarobljenički život".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.