BIO BIVŠI POLICAJAC

Zaštitar princa Harija i Megan je nasilnik? Pokušao udaviti suprugu

Kada uzmete u obzir koliko je Megan otvorena po ženskim pitanjima, prilično je nevjerovatno da je angažovala zaštitara sa takvom prošlošću, rekao je izvor za strane medije.

Princ Hari i Megan Markl. arhiv

A. O.

29.9.2022

Popularni par princ Hari (Harry) i Megan Markle (Meghan) često su u centru pažnje zbog toga jer nisu baš omiljeni, uprkos tome što su u kraljevskoj porodici.

Novi detalj je isplivao u javnost, a on bi mogao i biti dodatan razlog zašto je tako.

U centru pažnje, sada su se našli zbog njihovog zaštitara, bivšeg policajca Met-a poznatog po nasilju nad svojom suprugom.

Portal The Sun je podijelio kako vojvodu i vojvotkinju od Saseksa (Sussexa) štiti Pere Daobri (Daobry), koji je 12 godina radio za Metropolitan policiju, a koji je osuđen za napad na svoju bivšu partnericu i policijsku narednicu Sarah Džej (Jay). Naime, kako pišu, on je nasrnuo na Sarah ddaveći je dok se nije onesvjestila.

Nju su samo sekunde djelile od smrti. 

Ranije, ovog mjeseca fotografisan je pored Megan (Meghan) i harija (Harryja) dok su, ulazeći u Range Rover, napuštali Frodžmor Kotedž (Frogmore Cottage) u Vindsoru (Windsoru).

Megan i Hari tokom ulaska u Range Rover. PRINTSCREEN

Još uvijek nije jasno jesu li njegove usluge unajmili Saseksi, koji su uključeni u stalnu svađu s vladom oko svoje sigurnosti, i da li su upoznati s njegovom mračnom prošlošću. Međutim, detalj da neko takav radi za ovaj kraljevski par mogao bi izazvati nove kontroverze jer je Meghan nepokolebljiva aktivistica za prava žena.

- Kada uzmete u obzir koliko je Megan otvorena po ženskim pitanjima, prilično je nevjerovatno da je angažovala zaštitara sa takvom prošlošću - rekao je izvor za strane medije.

Dodao je da je supruga zaštitara prošla kroz traumatično razdoblje s njim.

- Siguran sam da Megan i Hari ne bi bilo nimalo ugodno da znaju da neko takav radi kao njihov zaštitar - rekao je.

Izvor je naveo da se Pere "užasno odnosio prema Sarah" i da je ona dva puta bježala kroz prozor kako bi ga se oslobodila.

Daobri je nasrnuo na Sarah 2015. nakon što mu je predložila da ode u teretanu i smiri se nakon njihove svađe. Počeo je gušiti dok nije pala u nesvijest. Kada je došla sebi, zatekla je Daobrija kako zove hitnu pomoć i govori: 

- Da, pokušao sam je zadaviti - rekao je Daobri. 

Pošteđen je zatvora 2016. godine nakon što su suci rekli da je imao "pristojnosti" nazvati hitnu pomoć.

Sarah koju je davio: Skoro me je ubio. TWITTER

Sarah je kasnije izjavila da je "shrvana" jer je on na slobodi.

- Dvije godine sam patila zbog ovog luđaka. Shrvana sam što nije iza rešetaka. Zaslužuje biti. Za bilo kojeg čovjeka to je strašno učiniti, a za jednog policajca je nečuveno. Skoro me ubio. Sve što je dobio je šamar po zapešćima. Kakvo je to sredstvo odvraćanja za druge muškarce -  rekla je ona.

Prethodno je ispričala tok događaja koji je rezultirao napadom, prepričavši da se njihov odnos promijenio nakon što je on neko vrijeme boravio u Australiji.

- Kad se vratio, nisam vidjela istu osobu. Rekla sam mu da ga ne volim i da ga ne prepoznajem kao osobu za koju sam se udala. Bio je ljut, uzbuđen i ustao je iz kreveta. Sjećam se da sam mu rekla: ‘Idi u teretanu’, da mu odvučem pažnju - rekla je.

On je zatim počeo vikati na Sarah, dok je ona pokušavala pobjeći.

- Zgrabio me i ne znam jesam li gurnuta ili sam pala, ali sljedeće čega se sjećam je da sam bila na leđima između kreveta i zida. Noge su mi bile u zraku i držao me za vrat. Borila sam se da dišem - izjavila je Deborah ranije.

Megan i Hari još uvijek nisu dali nikakav komentar na ove navode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.