KONVOJ LIVE 2022

Bend "Konvoj" proslavlja 25 godina od prvog albuma: Snimili koncert na Žutoj tabiji

Momci iz sarajevskih mahala su sve ove godine kroz svoje stihove oslikavali ljepote, emocije ali i probleme svoga grada, što je upravio bio i povod da se koncert napravi sa glavnim akterom u pozadini – a to je upravo Sarajevo

Sinoć premijerno prikazan koncert "Konvoj live 2022".. Promo

N. Aj.

11.10.2022

U prepunoj galeriji Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Sarajevu sinoć je premijerno prikazan koncert "Konvoj live 2022"

Bend "Konvoj" ove godine proslavlja 25 godina od objave prvog albuma "Sa vremenom", te su u znak zahvalnosti publici koja ih aktivno prati sve ove decenije, odlučili pokloniti live video koncert satkan od njihovih najvećih hitova, a koji je snimljen u cik zore na lokaciji Žute tabije. Momci iz sarajevskih mahala su sve ove godine kroz svoje stihove oslikavali ljepote, emocije ali i probleme svoga grada, što je upravio bio i povod da se koncert napravi sa glavnim akterom u pozadini – a to je upravo Sarajevo.


Sinoć premijerno prikazan koncert "Konvoj live 2022". - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

- Želimo ovim koncertom ozvaničiti prvih 25 godina studijske karijere, te ujedno najava novih aktivnosti koje će uskoro ugledat svjetlo dana. Zahvalni smo što ovaj bend okuplja jako širok krug muzičara i prijatelja, što dokazuje i večerašnja promocija. Željeli smo svim ljubiteljima naše muzike posvetiti ovaj koncert, ali i našem gradu koji nam je inspiracija preko dvije decenije - poručili su momci iz benda "Konvoj".

"Konvoj live 2022" je snimljen u koprodukciji sa Hayat production izdavačkom kućom, a bit će dostupan na svim digitalnim platformama. Realizaciju koncerta su pomogli Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Bosanski kulturni centar, te BH Telecom kao partner projekta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.