KAFANA NA BALKANU

Hoće li priča o Aci Lukasu stići na Netflix i SFF?

Snimamo u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, sve su lokacije usko povezane s Lukasom i njegovim životom, rekao nam je menadžer Saša Mirković

Lukas: Ne voli sebe stavljati u prvi plan. Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Piše: N. Ajnadžić

12.10.2022

Mnogo se posljednjih mjeseci govori o projektu Ace Lukasa i njegovog tima, a to je snimanje filma i serije “Kafana na Balkanu”, prema istoimenom Lukasovom hitu.


Dobiti nagrade

Pjevač ne voli sebe stavljati u prvi plan te, umjesto opisa da je to priča o njegovom životu, on radije govori da je to priča o jednom vremenu. Snimat će se u skoro svim državama bivše Jugoslavije, pa tako i u BiH.

Međutim, ono što je oduševilo mnoge jeste da Lukas i njegov menadžer Saša Mirković, zajedno s “Hype” produkcijom, pregovaraju s Netflixom da ova platforma otkupi seriju, što bi čitavom ovom projektu dalo totalno drugu, veću konotaciju.

- Pokrenuli smo te pregovore i mislim da će to biti prvo ostvarenje koje će kod njih završiti. Ali ne bih da prejudiciram stvari - kazao nam je Mirković.


Mirković: Lukas i ja smo najbolji šoubiz dvojac na Balkanu. Instagram

Otkrio nam je i da je u fokusu film za koji žele i nadaju se da će premijeru doživjeti na sljedećem Sarajevo Film Festivalu (SFF).

- Očekujemo da ćemo uzeti vrijedne nagrade. Sigurno ćemo aplicirati za SFF i jedina mi je želja da odem na SFF. Snimanje će biti završeno u maju. Snimamo u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci. Sve su lokacije usko povezane s Lukasom i njegovim životom. Bit će tu i likova koji su povezani s njegovim životom. Vjerujem da će vam ostati samo da uživate u filmu i seriji - poručio je Mirković.


Svjedok vremena

Dodao je da je pristup seriji drugačiji, da nije uobičajen na ovim prostorima.

- Znači, nema foliranja, pakovanja, nego da Lukasa prikažemo stvarno onakvim kakav jeste. Njemu je lakše da kaže da je film o jednom vremenu zato što je on u svakom vremenu pronalazio najbolji put za sebe. I to je sigurno tako. Kroz svako je vrijeme prošao. Zar ne? Svjedok je svakog vremena, kao i ja, na neki način, tako da ima tu dosta preplitanja, životnih momenata koji su doveli do toga da smo, eto, danas sigurno najbolji šoubiz dvojac na Balkanu - istakao je Mirković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.