SAZIDAO BI JOJ DŽENET

Srbijanski pisac za "Avaz" nakon što je njegov odgovor na pitanje šta bi uradio da se zaljubi u muslimanku postao viralan

Moj otac je katolik, majka pravoslavka, u mom domu slavimo oba Božića, te ima mjesta i za Bajram i za Pesah ili šta god, ukoliko to budu vjerovanja i tradicija moje izabranice, kazao nam je Đura Kelj

Piše: N. Aj.

29.10.2022

Đura Kelj: Ponosan sam na svoj mali brdoviti Balkan. Instagram

Srbijanski pisac Đura Kelj jučerašnjom objavom oduševio je region. Naime, ovaj autor je na Instagramu objavio da je dobio pitanje od nekog pratioca šta bi uradio da se zaljubi u muslimanku, a njegov odgovor oduševio je sve.

Sazidao joj dženet na zemlji - odgovorio je Đura.

Portal "Avaza" je to prvi objavio, a onda i mnogobrojni bh. mediji, kao i mediji iz regiona. Đura Kelj je dobio mnoštvo poruka u svoj inbox, dok su mnogi i dijelili njegovu objavu i tagovali ga na Instagramu.

Dvoumio sam se

Kontaktirali smo autora, a on nam je odmah rekao:

- Prije svega hvala. Zaista mi nije bio cilj da to sve postane viralno, čak sam se dvoumio da to javno i objavim.

Ipak, dodaje, nije očekivao da će njegova poruka toliko snažno odjeknuti.

- No kada je već pušteno u eter nisam ni mogao zamisliti da će poruka toliko snažno odjeknuti. Dosta ljudi mi je pisalo, ali meni je to normalnost. Moj otac je katolik, majka pravoslavka, u mom domu slavimo oba Božića, te ima mjesta i za Bajram i za Pesah ili šta god, ukoliko to budu vjerovanja i tradicija moje izabranice - kazao nam je Kelj.


Ne bi se složio

Na naše pitanje je li dobio kakvu poruku negativnog sadržaja, Kelj nam je odgovorio:

- Ne vjerujem da bi se bilo koji Bog složio s tim da iko ikoga osudi ili diskriminiše zato što taj neko svog Boga naziva drugim imenom. Nijedan pogrdan komentar nisam dobio i ponosan sam na svoj mali brdoviti Balkan što je tako.

Đura je do sada izdao dvije knjige "Diši, da prođe" i "Mir, more, ljubav", na Instagramu svakodnevno objavljuje citate i inspirativne tekstove, a prati ga više od 149 hiljada osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.