LJEPOTICA

Iman Šukalo osvaja modni svijet: Dizajneri se otimaju za lijepom Sarajkom

Neodoljivo podsjeća na Kendal Džener

Iman Šukalo. Instagram

Piše: A. Hodžić

5.11.2022

Lijepa Sarajka s adresom u Švedskoj, Iman Šukalo, nezaobilazno je ime na svjetskoj modnoj mapi. Brojni dizajneri i modne kuće otimaju se za našom ljepoticom kako bi upravo ona reprezentirala njihov brend.

Iman je tako prethodnih godina nosila brojne modne revije od Milana do Pariza.


Čuveni brend

Ona je nedavno tako u Parizu snimila kampanju za čuveni "L'Oréal Paris“, koji je upravo lijepu Sarajku odabrao za glavno lice ovog seta. Snimanje je trajalo nekoliko dana u čuvenom studiju u kojem je Šukalo bila glavna zvijezda.

Bio je to još samo jedan u nizu uspjeha manekenke koja neodoljivo podsjeća na Kendal Džener (Kendall Jenner) s tipom ljepote koji danas veoma dobro prolazi u modnoj industriji.

Također, Šukalo je nedavno osvanula na ogromnom videozidu u Švedskoj, poput onog na Tajms skveru u Njujorku, pozirajući u videu za brend “Ideal of Sweden”.


Iman Šukalo. Instagram

Ostvareni san

Vrhunac njene dosadašnje karijere kad je o editorijalima riječ bilo je poziranje za čuveni "Cosmopolitan" magazin u kojem je Iman osvanula na nekoliko strana što je san svake manekenke na početku karijere.

Naša manekenka je u Sarajevu, gdje joj živi majka Alma, koja se također svojevremeno bavila modelingom, završila osnovnu školu a potom je otišla kod oca u Švedsku gdje kreće njena modna priča.




Modni establišment

Iman Šukalo je članica je modnih agencija "Mango" u Barceloni, u Švedskoj "Asos", a u Londonu je potpisala ugovor s poznatom englesko-američkom agencijom "Wilhelmina Models" kao i agencija „Woman“ „D models“ te „JAG models“.

Zbog svega ovoga jasno je da iza nje stoji ozbiljan modni establišment.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.