MODA

Iman Šukalo na Sedmici mode u Njujorku: Oduševljena sam zbog ukazane prilike

Prošla kasting s drugih trideset djevojaka

Šukalo: Prošla strogi kasting. Instagram

23.2.2023

Iman Šukalo, bosanskohercegovačka manekenka s adresom u Švedskoj, nedavno se, i to prvi put, pojavila na Sedmici mode u Njujorku u kreaciji čuvenog dizajnera Aleksandra Vanga (Alexander Wang).

Ružičastu kreaciju nosila je lijepa Sarajka, koja je izabrana na velikom kastingu, kroz koji je prošla s još trideset djevojaka.

Šetam pistom

- Prvi put u Njujorku i šetam pistom prvi put u ovom gradu za dizajnera Aleksandra Vanga. Veoma sam oduševljena zbog prilike i onoga što tek dolazi. Hvala agenciji „Jag models“, „The Establishment“ i Evanie Frausto na svježem rezu na frizuri - napisala je Šukalo u opisu fotografija na društvenim mrežama.

Veliki korak za manekenku. Instagram

Lice naše manekenke je prije nekoliko mjeseci osvanulo na deset stranica editorijala čuvenog magazina “Cosmopolitan”.

Iman je, također, zablistala na ogromnom videozidu u Švedskoj, poput onog na Tajms skveru u Njujorku, pozirajući tada u videu za brend “Ideal of Sweden”.

Prestižne agencije

Inače, Šukalo je u Sarajevu, gdje joj živi majka Alma, koja se također svojevremeno bavila modelingom, završila osnovnu školu, a potom je otišla kod oca u Švedsku, gdje je počela njena modna priča.

Iman je dosad snimala kampanje za "Mango" u Barceloni, u Švedskoj za "Asos", a u Londonu je potpisala ugovor s poznatom englesko-američkom agencijom "Wilhelmina Models".

Također, potpisala je ugovore sa španskom agencijom "Francina Models" i njemačkom "Most Wanted Models". Danas je dio danske modne agencije "Unique Models".

Šukalo: Na reviji Aleksandra Vanga. Instagram

Pozirala za ’L'Oréal Paris’

Iman je prije nekoliko godina u Parizu snimila kampanju za čuveni „L'Oréal Paris“, koji je upravo lijepu Sarajku odabrao za glavno lice ovog seta. Snimanje je trajalo nekoliko dana u čuvenom studiju, a u kojem je Šukalo bila glavna zvijezda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.