USPJEH MIRZE BEGOVIĆA

Reditelj najgledanijeg filma u BiH za "Avaz": Priča o ljubavi osvojila publiku

Ima toliko tema o kojima treba svakodnevno razgovarati kroz filmsku umjetnost, ali treba nekada dati prostor i ovakvim žanrovima, rekao je Begović

Begović (četvrti zdesna) na sarajevskoj premijeri "Amaneta". Una Film

Piše: N. Aj.

9.11.2022

Domaći film "Amanet" zabilježio je ogroman uspjeh. Naime, ovo bosanskohercegovačko ostvarenje, čiju režiju potpisuje Mirza Begović, pogledalo je više od 7.500 gledalaca za samo sedam dana.

Tako je prestigao i filmove "Black Adam", "On the Line", "Prey for the Devil", ali i "Praznik rada" Pjera Žalice.


- Moram priznati da je, kako za mene tako i za cijelu ekipu filma, ovo poseban osjećaj. Zato što, dok smo radili ovaj film, u sve to smo unijeli toliko duše i ljubavi, da smo mi već uveliko bili zaljubljeni u ovaj projekt. Sada nam je drago da se i publika zaljubljuje u cijelu priču, da su oni ti koji šire priču o „Amanetu“, od usta do usta potiču jedni druge da idu u kino i gledaju filmove. Zaista je divan osjećaj - rekao je za „Avaz“ reditelj Begović.

Kaže kako je od početka bila misija da kompletna ekipa, uključujući Mirzinog oca Nijaza Begovića, koji potpisuje scenarij, te „HudHud“ produkciju, ispričaju priču o ljubavi.

- Priču zbog koje će ljudi, kada izađu iz kina, imati blaženi osmijeh na licu... Željeli smo da ih odvojimo od turobne svakodnevice. Ponosni smo. Radnju "Amaneta" smjestili smo u '89. godinu, kada nije bilo moderne tehnologije koja nam je ubrzala život i zbog koje smo zaboravili da uživamo u emocijama kao što su empatija, sreća... Ima toliko tema o kojima treba svakodnevno razgovarati kroz filmsku umjetnost, ali i umjetnost uopćeno, ali treba nekada dati prostor i ovakvim žanrovima. Uvjeren sam u to - zaključio je Begović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.