DESILO SE 1973. GODINE

Žena optužila Vorena Bitija da je seksualno uznemiravao kad je bila maloljetna

Rekla je da je jedno vrijeme bila uzbuđena zbog njegove pažnje te je mislila da su u romantičnoj vezi, ali joj je to sve nakon nekog vremena postalo odbojno

Voren Biti. AP

L. S. R.

10.11.2022

Glumac Voren Biti (Warren Beatty) našao se u centru skandala nakon što ga je žena optužila da je seksualno uznemiravao kad je bila maloljetna, a sve se, prema njnim tvrdnjama, dogodilo 1973. godine.

Kristina Šarlot Hirš (Charlotte Hirsch) podnijela je tužbu u ponedjeljak, u kojoj je rekla da je glumca upoznala na filmskom setu te da joj je pridavao previše pažnje. Hirš tvrdi da joj je Biti neprestano dijelio komplimente zbog izgleda, zvao je tokom cijele godine, odlazio na vožnje autom s njom, zvao je u hotel, a čak se ponudio da joj pomogne s domaćom zadaćom.


Voren Biti. AP

Kristina je u to vrijeme imala 14 i 15 godina, a Voren 35. Izjavila je i kako ju je nekoliko puta pitao o njenom djevičanstvu. Tvrdi da je koristio svoj status holivudske zvijezde kako bi je prisilio na seksualne odnose.

Rekla je da je jedno vrijeme bila uzbuđena zbog njegove pažnje te je mislila da su u romantičnoj vezi, ali joj je to sve nakon nekog vremena postalo odbojno. Hirš zahtijeva suđenje pred porotom i traži odštetu za psihički, mentalni i emocionalni stres tvrdeći da je seksualno zlostavljanje dovelo do "problema s povjerenjem i kontrolom", kao i do poteškoća u interakciji s ljudima na položajima moći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.