IZABRANI NAJBOLJI

Evropske MTV nagrade: Tejlor Svift na tronu, Rita Ora sa suprugom vodila šou

Na dodjeli su nastupili ovogodišnji pobjednici Eurosonga ukrajinski bend "Kalush Orchestra"

Tejlor Svift na bini u Diseldorfu. AP

L. S. R.

14.11.2022

Tejlor Svift (Taylor Swift) osvojila je četiri nagrade na dodjeli MTV-jevih Evropskih muzičkih nagrada sinoć u Diseldorfu, uključujući nagradu za najbolji video za njenu 10-minutnu pjesmu "All Too Well".

U spotu za "All Too Well", Svift crpi inspiraciju iz Holivuda 1970-ih i pripovijeda o romantičnoj vezi koja se raspada, ostavljajući za sobom samo tugu i sjećanja.

Dvostruki dobitnici nagrada bili su Niki Minaž (Nicki Minaj) za najbolju pjesmu i najbolji hip-hop i francuski DJ i producent Djevid Geta (David Guetta), koji je osvojio nagradu za najbolju elektroniku i najbolju saradnju.

Britanska pop zvijezda  Heri Stajls (Harry Styles) osvojio je nagradu u kategoriji za najbolji nastup, a Tajlanđanka Lalisa Lisa Manoban osvojila je nagradu za najbolji K-pop. Južnokorejski BTS, globalna K-pop senzacija, pobijedio je u kategoriji najvećih obožavatelja.


Nastup "Kalush Orchestra". AP

Na dodjeli su nastupili ovogodišnji pobjednici Eurosonga, ukrajinski bend "Kalush Orchestra", koji je izveo pjesmu "Stefania" u areni obasjanom plavom i žutom ukrajinskom nacionalnom bojom.

Frontmen "Kalush Orchestra" Oleg Psiuk (Oleh) rekao je prije nastupa kako se nada da će sljedeće godine biti prisutno više ukrajinskih bendova.

Voditelji emisije bili su Rita Ora i filmski redatelj Taika Vaititi (Waititi), koji su se vjenčali ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.