KRIV JOJ AVAZ

Karleuša "zaprijetila" da više neće nastupati u Bosni: Mnogi se nadaju da će ostvariti prijetnju

Istakla je da je prekinula saradnju i sa medijima u Hrvatskoj, a sada i u BiH, te da svakodnevno trpi mržnju i uvrede.

Karleuša: Neću više davati izjave za bosanske medije. Bljesak.info

Piše: E. Abaz

1.12.2022

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša reagovala je na natpise bh. medija o tome da je uvrijedila žene iz naše zemlje, kada je branila brend "Balenciaga".

- Moram da reagujem. Razni bosanski mediji i portali objavili su bizarnu laž da sam žene iz Bosne nazvala "brkatim" itd. Ja tako nešto nikada nisam rekla ili napisala za žene iz Bosne. Nikada. Bosanski mediji su sami zaključili da su im sugrađanke brkate (?!) i time ih uvrijedili, pripisujući te riječi meni - napisala je na Instagramu.


Srbijanska pjevačica poručila medijima u Bosni. PRINTCREEN / INSTAGRAM

Zatim je navela da prekida saradnju s našim medijima i dodala da postoji mogućnost da više ovdje neće pjevati.

- Zbog ovakvih laži i izazivanja nepotrebne mržnje prema jedinoj osobi koja je uvijek bila otvoreni prijatelj ljudi iz Bosne, nikada više neću dati izjavu ni za jedan bosanski medij. Budu li se laži nastavile, u Bosni više neću ni nastupati - zaključila je.


Istakla je da je prekinula saradnju i sa medijima u Hrvatskoj, a sada i u BiH, te da svakodnevno trpi mržnju i uvrede.

- Ja nisam ničija vreća za udaranje i nisam dužna da trpim napade i uvrede - poručila je Kareleuša na Instagram sotriju.

Kako kaže, na Balkanu je vrijeđanje nje postao sport.

Krleuša: Mržnja je samo vaš problem. PRINTSCREEN / INSTAGRAM

Nakon pisanja "Avaza" o tome kako je vrijeđale žene iz BiH, pjevačica već danima ne prestaje "reagirati".

Pa je tako sinoć fan stranica Jelene Karleuše na Instagram storyu branila pjevačicu te im je za sve kriv portal "Avaza".
- Moli se Dnevni avaz da ne se** pretjerano jer Jelena ovo nije napisala, ne kvarite sliku o osobi koja je stala na stranu Bošnjaka po pitanju genocida. Izgleda da se sve dobro što je Jelena Karleuša učinila za Bosnu i Hercegovinu zaboravlja. Sram vas bilo - navodi se u objavi fan stranice Jelene Karleuše, koju je ona podijelila i na svom oficijelnom nalogu.

A sad je "zaprijetila" da više neće pjevati u Bosni. Eto, baš smo se zabrinuli, jer šta će sada biti s našim kulturnim životom, umjetnošću, kulturom. Ono, koji su imali tu rijetku priliku da Kerleušu uživo slušaju i gledaju, nadaju se da će ona i ostvariti svoju prijetnju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.