KONTROVERZNA KAMPANJA

Kim Kardašijan odbacila saradnju sa Balenciagom

Rijaliti zvijezda sada je u potrazi za novim dizajnerima s kojima će sklopiti saradnju

Kim Kardašijan (Kim Kardashian). Instagram

N. A.

1.12.2022

Nakon što je luksuzna modna kuća "Balenciaga" zgrozila javnost novom kampanjom, Kim Kardašijan (Kardashian), ambasadorica brenda, odbacila je saradnju u 2023. godini.

Ponudu za saradnju sljedeće godine, kako piše "TMZ", Kim je dobila prije objavljivanja fotografija "Balenciagine" kontroverzne kampanje, ali ju je sada odbacila. Kardašijan je navodno otpisala i nekoliko modnih kombinacija brenda koje je planirala nositi na predstojeće događaje te je sada je u potrazi za novim dizajnerima s kojima će sklopiti saradnju.

Kim se prije nekoliko dana oglasila oko kontroverzne kampanje modnog brenda te rekla da je potresena uznemirujućim slikama kampanje.

- Šutjela sam proteklih nekoliko dana, ne zato što nisam bila zgrožena ili ogorčena nedavnom "Balenciaginom" kampanjom, već zato što sam željela imati priliku razgovarati s njihovim timom kako bih shvatila kako se to moglo dogoditi.

 Kao majka četvero djece, potresle su me uznemirujuće fotografije. Sigurnost djece mora se uvažavati s najvećim poštovanjem i bilo kakvi pokušaji normalizacije zlostavljanje djece bilo koje vrste ne bi trebali imati mjesta u našem društvu. Tačka - napisala je Kardašijan na svom Facebooku prije nekoliko dana.

 Cijenim "Balenciagino" uklanjanje kampanje i izvinjenje. U razgovoru s njima vjerujem da shvataju ozbiljnost problema i da će poduzeti potrebne mjere da se to više nikad ne ponovi. Što se tiče moje budućnosti s "Balenciagom", trenutačno preispitujem svoj odnos s brendom, temeljeći ga na njihovoj spremnosti da prihvate odgovornost za nešto što se uopće nije smjelo dogoditi i radnjama koje očekujem da poduzmu kako bi zaštitili djecu - zaključila je rijaliti zvijezda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.