KAKVA TI JE ŽENA...

Glumac Dragan Marinković Maca za "Avaz": Papak je gori i od atomske bombe

Mene na rub pameti dovode ljudska glupost, bahatost, lijenost, stoka sitnog zuba ili krezuba...

Marinković: Više sam u posljednje vrijeme bio u Sarajevu nego u Beogradu. Antonio Ahel/ATAImages

Piše: N. Ajnadžić

1.12.2022

Dragan Marinković Maca jedan je od onih glumaca koji vas uvijek mogu nasmijati. A još kada to sebi postavi kao cilj, teško mu je naći ravnoga. Publika u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova imat će priliku narednih dana gledati Macinu predstavu „Kakva ti je žena, takav ti je život“, počevši od Bijeljine večeras, 1. decembra.



 Strašna borba

Za mnoga prikazivanja ulaznice su rasprodate, što pokazuje koliki interes vlada za ovu predstavu. U Sarajevu će nastupiti 2. decembra u Bosanskom kulturnom centru (BKC), a za „Dnevni avaz“ ovaj Sarajlija s beogradskom adresom govorio je o tome šta publika može očekivati, ne samo u njegovom rodnom gradu već i u drugim.

Naš poziv zatekao ga je u beogradskom domu dok su mašine „zujale“ oko njega. Objasnio nam je da su u toku neki radovi po kući, ali, uprkos haosu koji je vladao oko njega, rado je govorio za naš list.

- Kako će biti na izvedbama, zavisi od publike, a zavisit će i od raspoloženja. Uvijek je to tako. Ali, tu smo, gdje jesmo. Predstava je sjajna, ljudi je jednostavno vole... Rasprodata je većina ulaznica u više gradova. Ostalo je nešto malo za, mislim, Tuzlu, Brčko, Goražde, ali drugi termin... To je ta bh. mini turneja. Predstava je rasprodata u većini gradova. Ne znam ni gdje sve nastupam, ako znam, Bog me ubio - kroz smijeh nam kaže Maca.


U skladu s nazivom predstave, pitali smo ga kakav je njemu život, a kakva mu je žena.

- Žena mi je odlična, a i život mi je odličan, barem što se tiče žene. Što se tiče ostalih budala, manje-više, kao i svima. Strašna borba. Ali preživjet ćemo - ističe Marinković.

Rekao nam je i da je u posljednje vrijeme više bio u Sarajevu, gdje je snimao i seriju „Na rubu pameti“, čiju režiju potpisuje Elmir Jukić.

- Mjesecima sam bio u Sarajevu. Uskoro će premijera nove serije „Na rubu pameti“. Radim k'o dragstor. Ima još stvari koje se „kotrljaju“. Tako da sam tamo non-stop, više sam u posljednje vrijeme bio u Sarajevu, na tim snimanjima - kaže Marinković.

Uzlazna linija

Dodaje da je sjajno bilo sarađivati s Jukićem, kao i kompletnom ekipom.

- Drago mi je da će to napokon ugledati svjetlost dana, radili smo na tome dugo i predano. Presretan sam, zaista. Napravili smo dobar posao, odličan. Ima dosta projekata koji se rade, tako da je produkcija krenula uzlaznom linijom i to je prelijepo čuti. Stižemo region u tom smislu - ističe Maca.


Na naše pitanje šta njega dovodi do ruba pameti, glumac, voditelj i komičar odgovara:

- Sve. Ljudska glupost, bahatost, lijenost, stoka sitnog zuba ili krezuba... Papak je najgori, gori je i od atomske bombe, oni me znaju iznervirati.

Da slavim što se Zemlja okrenula...

Da slavim što se Zemlja okrenula...

- Nemam ja planova za Novu godinu. To je meni dan kao i svaki drugi. Nemam ja te ni želje ni volje. Da ja slavim što se Zemlja okrenula oko Sunca, to stvarno... To odbrojavanje, dođu svi u 22 sata spremljeni, a u dva jedva čekaju da dođu kući, pukla im štikla, pokapali se... Ma nemam ja vremena da slavim te događaje - kaže nam Maca o novogodišnjim (ne)planovima

Život je jedan

- Život je jedan, uspije čovjek sve, ako ima želje i volje, htijenja i bitisanja. U principu, sve se stigne kad se hoće. Ja sam pobornik toga da se stvarno sve može kad se hoće. Ima se vremena za sve, dan traje 24 sata. Samo malo dobre organizacije treba. I meni su malo ta 24 sata, ali se stigne sve što se želi - ističe Marinković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.