NEKA NOVA JUTRA

Žera novi album "Crvene jabuke" promovirao u svom kafiću u Zagrebu

Na albumu se nalazi i obrada velikog hita Novih fosila "Tonka" koju je Žera otpjevao u spomen na velikog kompozitora i prijatelja Rajka Dujmića te Marija Pejića

Geronimo i Žera na promociji albuma. Croatia Records

L. S. R.

2.12.2022

Novi studijski album "Neka nova jutra" "Crvene jabuke" od danas je u prodaji. 

Albumu se nazdravilo se sinoć u "ŽeraBaru" u Zagrebu kojem se okupilo mnoštvo prijatelja "Crvene jabuke" te autora koji su dali svoj obol ovom albumu, a neki su od njih samo zbog promocije došli iz Sarajeva. 

 Autor većine pjesama je Mirko Šenkovski Geronimo koji uz Dražena Žerića Žeru i Larisa Pašalića potpisuje i sve aranžmane pjesama.

Novih petnaest pjesama retro prizvuka podsjećaju na "Jabuku" u najboljim danima, tema je ljubav, a u mnogima se provlače obrisi Sarajeva. 


Pored Geronima, autorsku ekipu čine Dino Muharemović, Fadil Buturović, Dragana Kajtazović-Šenkovski, Mirza Hamzakdić Haro, Amir Misirlić i Zlatan Fazlić.

Na albumu se nalazi i obrada velikog hita "Novih fosila" - "Tonka" koju je Žera otpjevao u spomen na velikog kompozitora i prijatelja Rajka Dujmića te Marija Pejića kao i  pjesma "Ako umram il' zaginam", koju je napisao Jonče Hristovski. Na novom albumu ostvarena je i saradnja sa ŽVS Đakovčanke u pjesmi "Smilje".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.