LJEPOTICE NA STADIONU

Pogledajte koje ljepotice su stigle preko sportskih tribina do zvijezda, među njima i dvije Bosanke

Bosanke Amina Seferović i Laila Hasanović također su miljenice reditelja prijenosa velikih utakmica

Laila Hasanović. Instagram

Piše: A. H.

15.12.2022

Mnogim ljepoticama su sportske tribine bile odskočna daska za veliku karijeru. Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru pokazalo je još jednom da su, osim sportista, i seksepilne navijačice itekako zanimljive.

One su miljenice reditelja prijenosa pa tako tokom utakmice traže svoju šansu za put ka zvijezdama. Neke od ljepotica su to „debelo“ iskoristile i od svog imena napravile brend.

      

Muški fanovi

Najsvježiji primjer toga je navijačica Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru Ivana Knoll. Ona je rođena u Frankfurtu, a porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Čapljine. Od osamnaeste godine živi na relaciji između Zagreba i Majamija, a 2016. takmičila se za Miss Hrvatske kao predstavnica hrvatske dijaspore.

Ona u Kataru ovih dana žari i pali pa tako i njena popularnost vrtoglavo raste. Ivana svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje videosnimke, gdje jedva uspijeva doći do stadiona od muških fanova koji žele imati fotografiju s njom.

Vrhunac njene avanture u Kataru je direktno javljanje u čuveni šou Pirsa Morgana (Piers). Ivanu, zasigurno, po povratku iz Katara čekaju brojne naslovnice i kampanje.


Bh. ljepotica i nekadašnja manekenka Amina Seferović bila je vjerna podrška suprugu, švicarskom reprezentativcu Harisu Seferoviću u Kataru, ali i ranijih godina na Evropskom prvenstvu. Za Aminom je, također, sve ove godine vladao veliki interes medija, koji je dobila na osnovu svog atraktivnog izgleda.


Pažnju svjetske javnosti skrenula je na sebe i Laila Hasanović kada je bila glavna podrška svom tadašnjem dečku - danskom reprezentativcu Jonasu Olderu Vindu (Wind) na tribinama za vrijeme posljednjeg Evropskog prvenstva u nogometu.

Zgodna plavuša tako je često bila na meti reditelja prijenosa utakmica, a moglo bi se reći da je donijela i sreću ekipi ove skandinavske zemlje jer su tada prvi put izborili plasman u četvrtfinale.



Glavna podrška

Pionirka ovog trenda bila je Pamela Anderson, kada je 1989., na utakmici američkog nogometa, snimatelj zapazio plavušu na tribinama. Pamela je na sebi imala majicu s logom poznate pivare.

Nakon toga je dobila ponudu iz pivare i uskoro se pojavila na promotivnim posterima za jednu njihovu marku piva, a njen je lik ukrasio mnogobrojne barove u Kanadi. Fotograf koji je Pamelu snimao za tu reklamu nagovorio ju je da svoje fotografije pošalje u „Playboy“. To je i uradila pa su je nedugo nakon toga pozvali na snimanje.


Telefon među grudima

Ko god je pratio Mundijal 2010., sjeća se izazovne Larise Rikelme (Larissa Riquelme), navijačice Paragvaja koja je tada izazvala gomilu komentara zbog telefona koji je držala među grudima na mečevima svog nacionalnog tima.

Međutim, ubrzo nakon Svjetskog prvenstva ona je završila svoju navijačku karijeru, pa se 2013. udala za nogometaša Džonatana Fabra (Jonathan Fabbro) i rodila kćerku. Naravno, njeno dotadašnje ponašanje na tribinama se nije uklapalo u novi, porodični život, pa se odlučila posvetiti porodici. Danas vodi miran porodični život.


Rikelme: Danas vodi miran porodični život. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.