PRAZNIČNA EUFORIJA

Novogodišnje ludilo od trgova i restorana do planinskih vrhova: Ko će građane BiH i goste uvesti u 2023.

Hotel „Radon Plaza“ priredit će dvije zabave, na jednoj pjeva Neno Murić, na drugoj Bakir Mečkić

Bešlić: Pjeva u sarajevskom hotelu. Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Piše: N. Aj.

27.12.2022

Odbrojava se sitno do ispraćaja 2022. i dočeka 2023. godine. Mnogi već znaju gdje i s kim će proslaviti Novu godinu, a ima i onih koji se još predomišljaju.

Dok neki vole najluđu noć proslavljati na otvorenom, drugima je draži doček uz hranu, piće i s krovom nad glavom, poput restorana, pabova, kafića i kafana.

Javni dočeci

Već odavno je poznato da će bh. bend „Dubioza kolektiv“ nastupiti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, i to kod Vječne vatre. Momci iz grupe predvođene Branom Jakubovićem nedavno su sve građane pozvali da dođu.

U gradu na Neretvi građane će zabavljati Sarajlija Željko Bebek, dok će legendarno „Zabranjeno pušenje“, sa Sejom Sexonom odnosno Davorom Sučićem na čelu, uvesti Tuzlake i goste ovog grada u novu 2023. godinu. Prije njih, na bini će biti članovi benda „Big Brothers“, kao i Adi Šoše s bendom Amila Loje.

Goca Tržan i grupa „Legende“ nastupaju u Banjoj Luci na Trgu Krajine, a u Zenici će publika moći uživati u vokalnim sposobnostima Amela Ćurića, Jelene Čabarkape i grupe „Divanhana“, dok će Tijana Dapčević zabavljati Bišćane. Dražen Žerić Žera i njegova „Crvena jabuka“ obradovat će Osječane.

Oni koji više pripadaju drugoj grupi, onoj koja voli proslave u zatvorenom, imaju širok izbor.

Sarajevski hotel „Evropa“ napravio je čak dva odvojena dočeka. U „Bečkoj kafani“ goste će zabavljati Duško Kuliš, zajedno sa svojim bendom i gostom iznenađenja, dok će u restoranu hotela nastupiti Igor Vukojević.

I hotel „Radon Plaza“ u Sarajevu priredit će dvije zabave. Jedna će se održati u glamuroznom i luksuznom stilu u kongresnoj dvorani uz Nenu Murića, dok će goste restorana „Plava prizma“, iz kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na grad, zabavljati Bakir Mečkić.

Iskoristila slavu

Halid Bešlić ne ide nigdje van Sarajeva. Legenda narodne muzike u novu godinu uvest će goste hotela „Hills“, zajedno s kolegicom Nikolinom Kovač.

Bešlićev imenjak Halid Muslimović, zajedno sa suprugom Adelisom, nastupit će u svom hotelu „Staccato“ u Prijedoru. Nihad Alibegović pjeva u hotelu „Holiday“.

Jedna od onih koji su iskoristili slavu koju su stekli u „Zvezdama Granda“ Meliha Imširović za Novu godinu pjeva u Ključu u klubu „Colosseum“, zajedno s momcima iz benda „Sandžak Tapani“, a nastupit će i Semir Jahić. Sadik Hasanović pjeva u klubu „Camel“ u Sanskom Mostu.

Još jedna legenda narodne muzike Enes Begović pjeva u hotelu „Terme“ u Sarajevu, dok u klubu „Hecco“ pjevaju Amela Zuković i Dragan Kojić Keba.

„Beer Garden“, na sarajevskom Vilsonovom šetalištu, ugostit će Šukija Planjanina, a poznata kafanska pjevačica Ruža Efendić uveseljavat će goste „Bistre vode“. U hotelu “Jablanica” u Jablanici pjevat će Adnan Jerlagić.

Begović: U hotelu „Terme“ na Ilidži - Avaz
Žera: Pjeva u Osijeku - Avaz
Murić: U „Radon Plazi“ - Avaz
Mečkić: Nastup u „Plavoj prizmi“ - Avaz
Imširović: Za Novu godinu u Ključu - Avaz
+2

Nastupi u komšiluku i Evropi

Brojne bosanskohercegovačke zvijezde pjevat će u komšiluku i zemljama Evrope.

Tako će Maya Berović pjevati na Kopaoniku u jednom od hotela, a tu će biti i Mirza Selimović.

Legendarni Zdravko Čolić uveselit će Crnogorce u Kotoru, dok će Dino Merlin napraviti šou u Dubrovniku u prestižnom hotelu „Rixos Premium“.

Na Jadranskoj obali će za Novu godinu pjevati i Džejla Ramović. Ona će zabavljati goste u luksuznom hotelu „Regent“ u Porto Montenegru.

Selma Bajrami pjevat će na otvorenju novog kluba „Luxus Life“ u Pforchajmu u Njemačkoj, a već 1. januara pjeva u Lukavcu, odnosno restoranu „Plaza“ na jezeru Modrac.

Mnogi se odlučuju na doček na nekim od bosanskohercegovačkih planina, na kojima su skoro svi smještajni kapaciteti popunjeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.