VESELO

Prepoznajete li ove poznate ličnosti: Ovako je izgledao doček 1998. godine

Šaban Šaulić, Dragan Kojić Keba, Željko Šašić, Dragana Mirković, Snježana Sneki, Jelena Karleuša, Vesna Zmijanac i mnogi drugi su uz okićen ambijent, jelku i ukrase u pozadini, čestitali Novu godinu

Poželjeli uspješnu i sretnu Novu godinu. PRINTSCREEN / YOUTUBE

Piše: E. Abaz

1.1.2023

Novogodišnje čestitke uvijek privuku najviše pažnje, pogotovo ako ih objave poznate ličnosti. Odbrojavanje do ponoći i onda svi u glas sa podignutim čašama, čestitaju Novu godinu. 

Televizije poput Pinka i Granda, svake godine svoje gledaoce obraduju novogodišnjim veseljem gdje okupe najveća imena javne scene.

Davna 1998. godina

Televizija Pink je još davne 1998. godine okupila velike zvijezde iz tog vremena, od kojih je većina još uvijek izuzetno popularna. Uz pjesmu napisanu samo za tu prigodu, izvedenu od poznatih ličnosti, ova televizija je čestitala Novu godinu.

Šaban Šaulić, Dragan Kojić Keba, Željko Šašić, Dragana Mirković, Snježana Sneki, Jelena Karleuša, Vesna Zmijanac i mnogi drugi su uz okićen ambijent, jelku i ukrase u pozadini, čestitali Novu godinu. Dok svako od njih pjeva po jedan stih, kao što je: "Pale se zvijezde ko upaljači, to što sam s vama mnogo mi znači, a u svako srce radost nek uđe, sve noćas nek je slađe i luđe, nek se čuje pjesma narodna i nek sa nama svako zapjeva".

Velika imena zajedno. PRINTSCREEN / YOUTUBE

Danas neprepoznatljivi

Poznata imena koja su se našla u spotu za ovu pjesmu danas su neprepoznatljivi.

Između ostalih, Dara Bubamara koja izgledao kao djevojčica, bez silikona i pretjerane šminke. Pored nje tu je i Jelena Karleuša sa kratkom kosom, Vesna Zmijanac ofarbana u smeđu, te Željko Šašić bez svoje prepoznatljive duge kose.



Prije 25 godina. PRINTSCREEN / YOUTUBE

Svi zajedno pjevaju u glas i žele svima sve najbolje, danas većina ovih imena je u sukobu, te nemoguće ih je vidjeti u istoj emisiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.