NAJINTIMNIJE MISLI

Kćerka Radeta Šerbedžije okuplja bend u Zagrebu: Zašto je Milica promijenila ime

Rođena je u Londonu, a odrasla u Los Anđelesu, Londonu i Rijeci

Milica Šerbedžija. Instagram/basiakrasowska

N. A.

4.1.2023

Milica Šerbedžija (25), poznatija kao Mimi, najmlađa kćerka glumca Radeta Šerbedžije (76), pod umjetničkim imenom Eliot Alma, novo je ime na estradi. Singlom “Eliot and I” javnosti se predstavila u oktobru prošle godine, a njim je najavila svoje prvo EP izdanje objavljen već krajem novembra.

Kako javlja Music-box, Mimi je kreirala lik, Eliot Almu, kroz koju će predstaviti pjesme koje govore o njenim najintimnijim i najiskrenijim mislima, osjećajima i životnim iskustvima.

Sve pjesme snimljene su u Eve studiju u Mančesteru, odmah nakon što je diplomirala na “Paul McCartney’s Institute For Performing Arts” u Liverpulu.

Bend koji je odsvirao sve na albumu čine njeni prijatelji i kolege s fakulteta -  Daniel Astles, Zack Smith, Bobby Finnegan, Enric Verdaguer i Louie Miles. EP, sastavljen od šest pjesama, producirao je Finn Howells, a svu muziku i tekstove napisala je Mimi.

Nakon najavljenog singla objavljen je i drugi – “Unchained”.

Rođena je u Londonu, a odrasla u Los Anđelesu, Londonu i Rijeci, Mimi je dijete svakog od tih gradova, sa svakim od njih se poistovjećuje na poseban način, a pjesme piše na engleskom, koji joj je prvi jezik.

Sada je postala Zagrepčanka i najavljuje da će uskoro okupiti i bend.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.