SLAVNA MANEKENKA

Ko je Dženi Šimicu u koju je bila zaljubljena Anđelina Džoli

Iako ljubav sa Dženi nije potrajala, Džoli se navodno i danas često čuje s njom

Dženi Šimicu. Printscreen

H. J. I.

25.1.2023

Dženi Šimicu (54) je japansko-američka manekenka koja danas može da se pohvali velikim, ali nažalost ne i brojnim uspjesima.  

Prije nego što je postala dio modne industrije, Šimicu je radila ni više ni manje nego kao automehaničarka. 

Nju su u modnu industriju uveli lovci na talente i agenti koji su u tom periodu satađivali sa brendom Kelvin Klajn. Oni su joj tada ponudili da reklamira njihov parfem, te je Šimicu tada napravila svoje prve korake industriji. 


Ubrzo su uslijedile kampanje za brendove Banana Republike, a potom je Dženi postala prva žena azijskog porijekla koja je radila na reviji modne kuće Prada. Ona je također bila i prva pripadnica nacionalne manjine koja je otvorila jednu reviju.

Pored manekenstva, Šimicu se našla i u ulozi glumice. Uskoro su stigle i ponude za filmske uloge. Šimicu je glumila u filmovima "Foxfire" i "Itty Bitty Titty Committee", a potom i u trećoj sezoni serije "Dante's Cove". Nakon toga se pojavila u rijaliti šouu Tajre Benks "America's Next Top Model", kao i u još jednom rijalitiju s modelima, gdje je bila član žirija.

Šmicu danas živi mirnim i povučenim životom, te se o njoj ne zna mnogo. Međurim, to nije uvijek bilo tako. Za Šimicu devedesete godine su bile veoma burne.

Početkom te decenije, ona je bila u kratkoj i strastvenoj vezi s glumicom Ajon Skaj, a nešto kasnije je zavela i kraljicu popa Madonu.

Godinama kasnije, Šimicu je ispričala da je u tom periodu Madona bila u stanju da sjedne u svoj privatni avion i odleti na bilo koji kraj svijeta u kojem se u tom trenutku Dženi nalazila kako bi se zajedno prepustile strastima.


— Bila sam njena tajna "seks šema", na raspolaganju u bilo koje doba dana i noći za tajni seks — rekla je jednom prilikom Šimicu.

Međutim, na dugačkom spisku Dženinih ljubavnica, pop zvijezda Madona nije jedino slavno ime. Šimicu je svojevremeno bila u vezi s glumicom Anđelinom Džoli. Ovog puta, nije bio u pitanju samo seks, već je glumica svim srcem voljela manekenku.

Zbližile su se tokom snimanja filma "Foxfire", a Džoli je na prvi pogled bila osvojena.

— Zaljubila sam se istog trenutka kad sam je ugledala — izjavila je 1997. godine Džoli u jednom intervjuu.

Kako je tada dodala, da već nije bila udata za britanskog glumca Džonija Lija Milera, vjerovatno bi stupila u brak sa Šimicu. Ova osjećanja bila su iznenađenje i za samu Džoli, koja nikada prije toga nije bila u vezi sa ženom.


Anđelina Džoli i Dženi Šimicu. Printscreen

— Bila sam iznenađena kada sam iznenada osjetila prema ženi ono što sam uvijek osjećala prema muškarcima.Željela sam da je ljubim i da je dodirujem. — ispričala je jednom Džoli.

Glumica i manekenka su nastavile su da se viđaju, pa se samo dvije godine kasnije, 1999. godine, Džoli razvela od tadašnjeg supruga.

Iako ljubav sa Dženi nije potrajala, Džoli se navodno i danas često čuje s njom. Tako je Šimicuova bila među prvima koje je glumica pozvala kad se rastala od Breda Pita.


— Anđelina je pozvala Dženi ove sedmice kako bi joj rekla šta se tačno događa. Rekla joj je i da želi da bude dobra majka svojoj djeci — rekao je tada izvor.

Šimicu je inače odivijek bila istaknuti borac za prava LGBT zajednice, te je 2005. godine prisustvovala protestu u vezi s pravom homoseksualaca na brak, koje je na kraju i dobijeno. Od 2012. godine, Dženi je srećno zaljubljena u Mišel Harper, sa kojom je u braku od 2014. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.