DAVAO NOVAC

Nepriznata kćerka slavnog glumca: Nije htio kontakt sa mnom

Džek Nikolson ima najmanje petero djece s četiri različite žene

Džek Nikolson. Instagram

L. S. R.

17.2.2023

Mada je godinama pokušala stvoriti kakvu-takvu vezu sa svojim slavnim ocem, čini se da je 28-godišnja Tesa Gurin (Tessa Gourin) od toga odustala, a ono čime je iznenadila njen je javni istup. Kako je otkrila u svom eseju, objavljenom u "Newsweeku", njen biološki otac, holivudska legenda  Džek Nikolson (Jack Nicholson), nikada nije htio s njom imati nikakvu vezu.

Tesa je rođena je 1994. iz kratke avanture svoje majke Žanine (Janina), koja je u to vrijeme radila kao konobarica, s glumcem. 

Zanimljivo je da javno nikada nije priznao da je Tesa njegova kćerka, no u Holivudu je to odavno javna tajna.


- Moja majka mi je od najranije dobi govorila da nikome ne kažem da imam slavnog oca. Znala sam da je moćan i bogat, stoga sam se i osjećala kao siroče - rekla je Tesa koja je odrastala sama s majkom, pohađajući privatne škole koje joj je Nikolson financirao.

No, uprkos toj finansijskoj pomoći, s kćerkom nije bio ni u kakvom kontaktu godinama. Priznala je i kako ga zapravo uopće ne poznaje.

- Moja mama je htjela da se povežem s njim, da imamo neki odnos, no on je rekao da ga to ne zanima - rekla je Tesa, dodavši kako ne zna zašto je to tako i zašto je njen otac odlučio nemati nikakav kontakt s njom.

Nikolson ima najmanje petero djece s četiri različite žene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.