PREMIJERA

Lepa Brena u Zagrebu na predstavi o svom životu

Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države

Lepa Brena. Pixsell/ Sanjin Strukić

N. A.

8.3.2023

U Satiričkom pozorištu "Kerempuh" prikazana je gostujuća predstava "Lepa Brena Project" koja je izazvala velik interes. Glumačku kremu u ovom komadu predvodi Jasna Đuričić, doajenka koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu "Quo Vadis, Aida" Jasmile Žbanić.

Uz nju, u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić. Glavni likovi su Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora, kako međusobno, tako i s publikom. 

Naime, "Lepa Brena project" govori o životu najveće balkanske zvijezde, problematizira njenu popularnost, tragičan raspad bivše države i nesretne sudbine svih njenih građana. I sve to ispričano kroz jednu ženu, ali pet lica Lepe Brene koja se stapaju u zajedničku priču i poruku.

Brena - Avaz
Brena - Avaz
Brena - Avaz
Brena - Avaz
Brena - Avaz

Jasna Đuričić u nedavnom intervjuu povodom predstave rekla je za "Jutarnji.hr" : 

- Lepa Brena je sjajna pop pjevačica, da je karijeru počela vani, bila bi u rangu Madonne i Lejdi Gage "Lady Gage".

Pozorišna predstava, čiji su autori i reditelj Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice, Vedrane Klepice.

- Predstava me dirnula, glumačka ekipa lijepo je pokazala šta nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati - izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

"Lepa Brena project", u organizaciji kompanije Premier Media Group, nakon Zagreba bit će prikazana i u Rijeci.

Na predstavu su došle mnoge ličnosti iz javnog života poput Nikice Gabrića, oftalmologa i vlasnika Klinike Svjetlost, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, glumca Tarika Filipovića i njegove supruge Lejle, glumice Ane Maras Harmander, glumca Dražena Čućeka, pjevačice i poduzetnice Maje Šuput i drugih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.