CEREMINIJA U AMANU

Objavljene fotografije vjenčanja jordanske princeze

Iman se vjenčala s biznismenom grčkog porijekla

Sa ceremonije vjenčanja. Instagram

L. S. R.

14.3.2023

Objavljene su fotografije glamurozne ceremonije vjenčanja jordanske princeze Iman koja je trajala samo 15 minuta, a održala se u rezidenciji kralja Abdullaha i Ranije, u palači Beit Al Urdun.

Jordanska princeza Iman vjenčala se s biznismenom grčkog porijekla Jameelom Thermiotisom na kraljevskoj ceremoniji koja se održala u Amanu.

Prijenos na TV-u

Princeza Iman je najstarija ćerka kralja Abdulaha i kraljice Ranije , i prva je koja se udala - njen brat Husein i prijestolonasljednik je zaručen za Rajvu Al Saif iz Saudijske Arabije, a njihovo vjenčanje je zakazano za prvi juni 2023. godine.

Vjenčanje je direktno prenosila državna televizija, a sad su objavljene i fotografije glamurozne ceremonije. Prilikom zvaničnog potpisivanja dokumenata, poznatih kao katb elktab, princeza je sjedila između njenog oca, kralja Abdulaha i njenog supruga, Jameela Thermiotisa, dok su potpisivali dokumente.

Sa ceremonije vjenčanja - Avaz
Sa ceremonije vjenčanja - Avaz
Sa ceremonije vjenčanja - Avaz
Sa ceremonije vjenčanja - Avaz
Sa ceremonije vjenčanja - Avaz

Kćerka kraljice Ranije udala se u Diorovoj haljini na 15-minutnoj ceremoniji vjenčanja

Prema nekoliko medijskih kuća, par je hodao pod kopljima koje je nosila Kraljevska počasna garda, a svoju tortu od šest spratova isjekao arapskim mačem.

Dior vjenčanica

Prisustvovalo je nekoliko istaknutih gostiju, uključujući šeika Khaleda bin Mohameda, člana Izvršnog vijeća Abu Dhabija i predsjedavajućeg Izvršnog ureda Abu Dhabija, kao i šeika Issa, sina bahreinskog prijestolonasljednika Salmana bin Hamada, kao i druge kraljevske porodice iz Egipta i Kuvajta.

Za svoj poseban dan, mlada jordanska princeza bila je u bijeloj Dior venčanici šivenoj po mjeri - dugih rukava sa čipkastim manžetama i odgovarajućim čipkastim dekolteom. Svoj izgled upotpunila je tijarom i dugim velom ukrašenim cvijećem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.