EKSKLUZIVNI INTERVJU

Kontroverzna voditeljica TV Pink Jovana Jeremić za "Avaz": Sarajlije i Crnogorci su pravi muškarci

Napravila sam kiks u prvom braku zato što sam se folirala

Jeremić: Ostvarila sam se, kupila sam nekretnine u Beogradu. Instagram

N. Avdagić - E. Abaz

29.3.2023

Voditeljica srbijanske televizije Pink Jovana Jeremić izabrala je Sarajevo za svoj odmor i predah od posla. Ekipa "Avaza" susrela se s Jovanom u hotelu "Radon Plaza", a ona je u ekskluzivnom intervjuu govorila o ljubavi, propalom braku, pa čak i o politici.

Simbol moći

Kako Vam izgleda Sarajevo?

- Volim da dođem u Bosnu i Hercegovinu, volim i Jahorinu. Ovo je već četvrti put da dolazim, jednom mjesečno sam ovdje. Mnogo volim Sarajevo jer ima dušu, a i shvatila sam da su svi ljudi koje ja volim Sarajlije - od Zdravka Čolića, Nede Ukraden, Harisa Džinovića, Emira Kusturice... Zbog duše, nekako, pripadam ovim ljudima ovdje, niko se ne folira i ne glumi nešto, a nisu zaboravili da vrednuju dobrog čovjeka. U Beogradu se vrednuje predmet, a koristi dobar čovjek, ovdje to ipak nije slučaj.

Je li u Vašem ljubavnom životu bio neki Sarajlija?

- Možda je bio jedan u opticaju, ali nisam bila u vezi sa Sarajlijom. Moj prvi momak je bio Crnogorac, i često njih biram. Ne znači da neće biti, jer po duši potpuno razumijem ovaj kraj. Kada se umorim od Beograda, ja pobjegnem ovdje. Često mi kažu da ovdje imam nekoga, ali zaista nemam, imam prijatelje, ovdje se osjećam bezbjedno, kao kod kuće. Ali Sarajlije i Crnogorci su pravi muškarci, volim da kažem da Bosanci vole jake žene. Čistokrvni Beograđani ih ne vole jer ne mogu onda s takvim ženama da manipulišu. Po temperamentu sam za Bosance, Crnogorce i svjetske muškarce, koji mogu da razumiju da ono što radim u studiju je za scenu, a da sam privatno nježna i krhka žena.

Mislite li da je presudno za ženu da ima jakog muškarca ili se može sama ostvariti?

- Ostvarila sam se i sebi kupila nekretnine u Beogradu. Ne treba mi da mi on daje, sama sam zaradila, on mora da mi daruje, da se brine i da vidim da sam mu važna. Riječ ljubav ništa ne znači. Muškarac, kada voli ženu, mora da joj skine zvijezde s neba, a, ako takvog ne nađem, nikada se više neću udati. Tačno znam šta tražim, mora da zna šta ja volim i da mi to učini jer ja to zaslužujem. Volim samo njega, nisam žena koja vara, lojalna sam i znam da volim najljepše na svijetu. Svi moji bivši od kojih sam ja odlazila će uvijek reći da ih je najviše na svijetu voljela Jovana Jeremić. I svi bi opet bili sa mnom. Moraju da se sklope kockice. Ja sam Kleopatra i kraljica spektakla. 

Jeremić s novinarkom „Avaza“ u „Radon Plazi“. AVAZ

Slaba na uniforme

Znači, pored toga što voli ženu, mora biti uspješan i materijalno osiguran?

- Kod mene da, to mi je izuzetno važno. Mora biti materijalno jak, jer je i moj tata takav bio. Napravila sam kiks u prvom braku jer sam se folirala. Zahtijevam da moj budući suprug bude nalik mom tati jer on nikada nije radio za plaću, imao je restoran i nikada nismo gledali u novčanik.

Da li postoji neki političar iz Bosne i Hercegovine kojeg biste voljeli ugostiti u svojoj emisiji?

- Mislila sam da će Draško Stanivuković da napravi bolju priču. Ali šta bi falilo da ugostim Jelenu Trivić, voljela bih da dođe kod mene i da popričamo o svemu. Volim i Vladu Đajića, jer volim doktore, a i slaba sam na uniforme.

Imate li kratku poruku za čitaoce "Avaza"?

- Imam jedan "jovanizam" koji sam napisala kada sam mnogo patila u životu jer sam napravila jednu emotivnu grešku. Ali, evo, za sve žene: "Vjerujem sebi, ne zato što sam uvijek donosila ispravne odluke, već što sam preživjela one pogrešne."

Jeremić s novinarom „Avaza“ u „Radon Plazi“. Avaz

Novinarstvo kao stil života

Šta za Vas znači novinarstvo?

- S četrnaest godina se javila ljubav prema novinarstvu. Novinarstvo je moj život i stil života. Ne možeš da se naučiš da budeš novinar, mislim možeš, ali vremenom postaješ tehničko lice. Ja živim novinarstvo. Kažem svima da neće sresti ženu koja je popularnija, a normalnija. Želim da sakupim novac i da budem kraljica nekretnina, srbijanska Paris Hilton. Nikada nisam dušu izgubila. Imam još jedan "jovanizam" koji kaže: "U životu sve možeš da kupiš, osim duše, s njom moraš da se rodiš."

Jeremić je simbol moći, statusna i uz mene mora da ide tip koji je ekstremno moćan čovjek, kaže voditeljica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.