OKONČAN SPOR

Gvinet Paltrou pobijedila na sudu: Dobit će dolar odštete

Porota je utvrdila da oskarovka nije odgovorna za povrede koje je zadobio muškarac tokom sudara na skijaškoj staz

Givent Paltrou. Instagram

L. S. R.

31.3.2023

Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) pobijedila je u sudskom sporu protiv muškarca koji je tvrdio da se zabila u njega dok je skijala.

Optužbe penzionera

Porota u Uti utvrdila je jučer da oskarovka nije odgovorna za ozljede koje je zadobio muškarac tokom sudara na skijaškoj stazi u luksuznom odmaralištu Park Siti, objavio je Reuters.

Teri Sanderson (Terry), penzionasni doktor, pretrpio je potres mozga i četiri slomljena rebra u incidentu koji se dogodio 2016. godine. On je rekao da su ozljede dovele do traumatske ozljede mozga i tražio je više od 300.000 dolara odštete od glumice na građanskom suđenju.


Rekao je i da je žena, za koju je kasnije saznao da je Paltrou skijala bez kontrole kada mu je naletjela na leđa. Sandersonov prijatelj posvjedočio je da je vidio kako se glumica zaletjela u bivšeg doktora. Paltrou je, s druge strane, rekla da nije izazvala nesreću i da ju je Sanderson udario s leđa.

Porotnici raspravljali dva sata

Porotnici su o ovom slučaju raspravljali dva sata nakon što saslušali dokaze. Stali su na stranu Paltrou presudivši da je Sanderson kriv. Glumica mu se smilovala i za naknadu je tražila samo jedan dolar odštete, što je sud odobrio.

- Za sebe želim samo jedan dolar, a neka se isplate advokati - rekla je.

Glumica je nakon presude rekla da je zadovoljna ishodom.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.