ESTRADNI LUKSUZ

Novac od pjevanja uložili u nekretnine vrijedne miliona: Brega posjeduje 30 kuća

Vrijednost Brenine vile u Beogradu je oko 1,5 miliona eura

Dragana Mirković sa suprugom i djecom živi u dvorcu. Društvene mreže

3.4.2023

Iako postoje estradne zvijezde koje su i danas podstanari, neki su odlučili da novac ulažu u nekretnine. Poznato je da pjevači zarađuju ogromne svote novca, pa ne čudi što pojedini žive u vilama vrijednim po nekoliko miliona eura.

Jedna od najvećih zvijezda s ovih prostora Lepa Brena zajedno sa suprugom, bivšim teniserom Bobom Živojinovićem godinama stanuje u vili na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Majami i Monte Karlo

Procjenjuje se da je vrijednost ove vile oko 1,5 miliona eura, a posjeduje i bazen, veliku garažu, dok je unutrašnjost kuće opremljena luksuznim namještajem.

Pored beogradske, Brena posjeduje još jednu vilu u Majamiju. Vila se procjenjuje na skoro milion eura. Ljetne dane zvijezda provodi na luksuznoj jahti čija se vrijednost procjenjuje oko šest miliona eura. Brena i Boba vlasnici su stana u Budvi, Monte Karlute te također luksuznih stanova u trenutno najelitnijem dijelu Beograda.

Pjevačica Jelena Karleuša, iako je mladost provela na Novom Beogradu već godinama živi na Dedinju. Nakon što je prošle godine objelodanila da se razvodi od fudbalera Duška Tošića, dodala je i da će s kćerkama Atinom i Nikom ostati živjeti u vili koju je nedavno renovirala.

- Najljepši dio kuće je ogromna terasa s koje se pruža pogled na vrt, bazen i zalazak sunca. Trudila sam se da sve bude u pastelnim, umirujućim tonovima.

Puno je elemenata od drveta i mramora. Jako mi je bitan protok energije i sve radim po osjećaju, pa je tako bilo i s opremanjem stambenog prostora – izjavila je nedavno Karleuša za srbijanske medije.

Istom prilikom je kazala da u kući ima deset kupatila, garderober od 250 kvadrata, saunu, stan za zaposlene i vešeraj. Karleušina kuća je nekada pripadala biznismenu Andriji Draškoviću, pa selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksuju, da bi potom prešla u ruke bračnog para Tošić – Karleuša, a kako se špekuliralo platili su je oko 2,5 miliona eura.

Brena  - Avaz
Karleuša - Avaz
Brega - Avaz
Džinović  - Avaz
Aleksić  - Avaz

Život u dvorcu

Pjevačica Dragana Mirković već godinama sa suprugom Tonijem Bijelićem i njihovom djecom, sinom Markom i kćerkom Manuelom živi u Beču. Kao što je poznato, njihov dom nije bilo kakav, već je u pitanju pravi dvorac, koji ima kulturno-historijski značaj.

Na društvenim mrežama povremeno podijeli dekoraciju svog doma, pa je tako bilo i oko novogodišnjih praznika.

Njihov dvorac se nalazi na vrhu spiska najskupljih kuća estradnih ličnosti, a navodno košta 50.000.000 eura. Dragana i njen suprug Toni su sređivali enterijer svog doma, a unikatne predmete većinom su kupovali u Italiji.

U balskoj dvorani folkerka i njena porodica organizuju porodične proslave, a kupatilo je kompletno ukrašeno „svarovskim“ kristalima s antičkim motivima i „versaće“ komodama, prenose srbijanski mediji.

Sav novac koji je zaradio, Goran Bregović je mudro uložio u nekretnine, te danas mnoge od njih izdaje, a njegova kuća na Senjaku je, prema pisanju srbijanskih medija, jedna od omiljenih lokacija za snimanje filmova i serija.

Vilu na Senjaku gradio je tri godine. Opasana je visokim garažnim vratima na daljinsko upravljanje, a dvorište je sakriveno od očiju javnosti. On posjeduje i imanje koje se nalazi pored ove vile, na kom je napravio objekat poput sale za slavlja. Taj dio je, također, zaštićen od radoznalih pogleda.

Brega u svom posjedu ima preko 30 kuća, stanova i garsonjera čija vrijednost prelazi 35 miliona eura.

Haris Džinović se prije nekoliko godina uselio u vilu od 900 kvadratnih metara na Senjaku, koju je gradio četiri godine. Njena cijena se procjenjuje na oko 2 miliona eura, a u kući je i teretana, sala za proslave, spa centar, dok u dvorištu imaju i bazen.

Iako se Melina i Haris trude da svoju intimu sačuvaju od radoznalih očiju javnosti, njihova nasljednica Đina je postala veoma popularna na društvenim mrežama. Na svom Instagram profilu često dijeli slike iz doma, pa mnogi mogu vidjeti i kako izgleda njihovo dvorište i bazen.

Daleko od gradske gužve

Pjevačica Seka Aleksić je prije nekoliko godina sagradila vilu od 450 kvadrata u Staroj Pazovi, gdje trenutno živi s porodicom, suprugom Veljkom i sinovima Jakovom i Jovanom. Vjeruje se da je pjevačica uložila preko pola miliona eura u svoju raskošnu vilu.

Naime, Seka je vodila računa o svakom detalju, kako spolja tako i iznutra, a dom je preuredila po njenom ukusu, a kadrovi ostavljaju bez daha. Seka je unutrašnjost više puta preuređivala, ako je suditi po njenom Instagramu, a na pomenutoj platformi redovno objavljuje detalje iz doma. Također, unutrašnjost svog doma je koristila i za snimanje spotova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.