JOŠ JEDNO REMEK-DJELO

Otkriven nepoznati roman slavnog nobelovca Markesa

Roman "En Agosto Nos Vemos" (Vidjet ćemo se u avgustu) štampat će se 2024.

Gabrijel Garsija Markes. Društvene mreže

L. S. R.

30.4.2023

Dugo su kružile glasine, a sada su napokon potvrđene - neobjavljeni roman, čiji je autor Gabrijel Garsija Markes (Gabriel García Márquez) pod naslovom "En Agosto Nos Vemos" (Vidjet ćemo se u avgustu), postoji i štampat će se 2024.

"Sto godina samoće"

Izdavač je "Penguin Random House", a najavljuje da se radi o pravom remek-djelu. Nagađanja su počela još 1999. godine kada je autor "Sto godina samoće" objavio kratku priču u kolumbijskom časopisu Cambio. 

Priča je to o Ani Magdaleni Bach, sredovječnoj ženi koja ima erotsku aferu dok posjećuje tropski otok kako bi položila cvijeće na majčin grob.

Tada se već pričalo da je riječ o prvom poglavlju novog romana na kojemu slavni nobelovac radi. No nakon što je umro, bila je nepoznata daljnja sudbina ove knjige. 

Odluka djece

Djeca Garsije Markesa (Garcíje Márqueza), Rodrigo i Gonzalo Garsija Barča (Barcha), ispočetka su oklijevala, no nakon gotovo jednog desetljeća došli su do zaključka da djelo smatraju previše dragocjenim da bi ga sakrili i od njegove rodne Kolumbije i od šireg svijeta.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.