VESTMINSTERSKA OPATIJA

Evo koje poznate ličnosti nisu došle na krunisanje kralja Čarlsa: Postoje važni razlozi

Dok su jedni izabrali da ne dođu, drugi nisu bili ni pozvani

Kralj Čarls. Instagram / Printscreen

M. Z.

6.5.2023

Čarls je krunisan u Vestminsterskoj opatiji, ali neka poznata imena nisu se pojavila na historijskom događaju za Veliku Britaniju.

Dok su jedni izabrali da ne dođu, drugi nisu bili ni pozvani.

Megan Markl

Princ Hari (Harry) je otputovao iz Kalifornije da prisustvuje krunisanju, ali njegova supruga Megan Markl (Meghan Markle) nije pošla s njim. U Americi je ostala s trogodišnjim Arčijem (Archie) i jednogodišnjom Lilibet, a za njeno odsustvo postoji niz navodnih razloga. ''Dejli telegraf'' je naveo da je jedna od njih bila njena želja da proslavi Arčijev četvrti rođendan, koji pada na dan njegovog krunisanja.

Novine su također objavile da je odlučila da se kloni jer nije dobila zadovoljavajući odgovor na pismo koje je poslala kralju u kome je izrazila zabrinutost zbog nesvjesne pristrasnosti u kraljevskoj porodici.


Sara Ferguson

Čarlsova (Charles) bivša snaha i bivša supruga princa Endrua (Andrew) Sara Ferguson nije prisustvovala ceremoniji krunisanja. Ferguson i princ Endrju su razvedeni od 1996. godine, ali Ferguson i dalje nosi titulu vojvotkinje od Jorka. Ona također još živi s princem Endrjuom u Kraljevskoj loži, koji je nedavno zamoljen da ode.

Erl Spenser

Brat princeze Dajane Erl Spenser (Diane Earl Spencer) rekao je u februaru da ne očekuje da će biti pozvan na krunisanje. Na pitanje da li će mu biti odobreno mjesto na događaju, rekao je za podcast ''Off Air... sa Džejn Garvi i Fi Glover'': "Ne vjerujem, mislim da dolazi samo oko dvije hiljade ljudi." Rekao je i da će tog dana razmišljati o svojoj pokojnoj sestri, koja je umrla u 36. godini u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Dajanine sestre također nisu prisustvovale službi u Vestminsterskoj opatiji.

Elton Džon

Sir Elton Džon (John) ima dugogodišnju vezu s kraljevskom porodicom. Poznato je da je bio blizak s princezom Dajanom (Diana), bivšom ženom kralja Čarlsa (Charles), a poznato je i da je blizak s Harijem (Harry) i Megan (Meghan). Izvještaji navode da je pjevač pozvan da nastupi na krunisanju, ali je njegov tim potvrdio da je odbio zbog zauzetosti.

Adel

I ona je odbila da nastupi na krunisanju, a razlog nije saopćen. Adel je navodno odustala od nastupa na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete II (Elizabeth) prošle godine zbog problema s gustim rasporedom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.