PLAVA KRV

Objavljene prve fotografije nakon krunisanja Čarlsa

Čarls je istakao u poruci da je atmosfera bila kao kod kuće

Kraljevska porodica. Instagram

N. A.

9.5.2023

Kralj Čarls III (Charles) i kraljica Kamila (Camilla) objavili su svoje prve službene portrete nakon krunidbe. 

Portrete je snimio fotograf Hugo Burnand, a Bakingemska palača ih je objavila na službenom Instagramu kraljevske porodice, zajedno s porukom kralja Čarlsa.

- Dok se krunidbeni vikend bliži kraju, moja supruga i ja smo samo htjeli podijeliti našu iskrenu i duboku zahvalnost sa svima onima koji su pomogli da ovu prigodu učine toliko posebnom. Odajemo posebno priznanje nebrojenim ljudima koji su dali svoje vrijeme i predanost kako bi proslave u Londonu, Vindsoru i drugdje bile što sretnije, sigurnije i ugodnije - kraljeva je poruka u opisu objave.

Čarls je istakao u poruci da je atmosfera bila kao kod kuće.

- Znati da uživamo vašu podršku i poticaj te svjedočiti vašoj dobroti izraženoj na toliko različitih načina bilo je najveći mogući krunidbeni poklon dok mi sada ponovo posvećujemo naše živote služenju narodu Ujedinjenog Kraljevstva i zemljama Komonvelta - zaključio je kralj.

Kraljevska porodica. Instagram

Na svojoj samostalnoj fotografiji Čarls nosi kraljevsku krunu i ogrtač dok drži kraljevsku jabuku i vladarevo žezlo s križem te sjedi u jednoj od stolica iz 1902. napravljenih za kralja Džordža V. (Georgea V.) i kraljicu Meri (Mary.)

Na drugoj fotografiji, Kamila stoji odjevena u bijelu haljinu, dok nosi krunu kraljice Marije i ogrtač. Kralj i kraljica pozirali su i za zajednički portret, kao i za jedan s ostalim članovima kraljevske porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.