PRETRPILA TRAUMU

Pjevačica optužila producenta za silovanje, tvrdi da ju je drogirao: Bila je u bolovima i ničega se nije sjećala

Uzela je tablete i probudila se sljedećeg poslijepodneva gola u njegovom krevetu, pisalo je u tužbi koju je podnijela

Pjevačica Keša: Prema njenim tvrdnjama bila zlostavljana. Instagram

A. O.

27.5.2023

Pjevačica Keša (Kesha) proslavila se hitom "Timber", a posljednjih godina nije baš često viđena u javnosti, a veliku pažnju je izazvala prije osam godina, kada je iznijela niz teških optužbi na račun svog producenta Lukasa „Dr Luka“ Gotvalda iz diskografske kuće Sony.

Ona ga je optužila za silovanje i rekla da ju je prvi put zlostavljao kada je imala 18 godina.

Kako je tvrdila, on joj je davao alkohol i bez njenog znanja je drogirao tabletama, nakon čega se budila gola u njegovom krevetu, ne sjećajući se šta se dogodilo.

- Uzela je tablete i probudila se sljedećeg poslijepodneva gola u njegovom krevetu. Bila je u bolovima i nije se sjećala šta se desilo. Istog trenutka je nazvala svoju majku i rekla joj da ju je Luk silovao i zamolila je da je odveze u bolnicu. Kasnije je saznala da su tablete bile neka varijante GHB-a koji je poznat i pod imenom droga za silovanje - pisalo je u tužbi koju je podnijela, prenose svjetski mediji.

Producent je ovo negirao, a Keša je nastavila da iznosi optužbe na njegov račun, tvrdeći da je silovao i pjevačicu Keti Peri (Katy Pery).

Keti ove navode nije željela da komentariše, ali je prekinula saradnju sa Gotvaldom, što je mnogima bio dovoljan dokaz da je među njima zaista bilo problema.

- Ponudili su mi slobodu ako ću lagati. Morala bih javno da se izvinim i kažem da nikad nisam bila silovana. To se događa iza zatvorenih vrata. Neću povući ono što je istina. Radije bih da mi istina uništi karijeru, nego da ikad više lažem za čudovište - rekla je Keša tada.

Ipak, pjevačica nije uspjela da dobije producenta na sudu, a on je nju tužio zbog gubitka novca, jer je prekinula snimanje svog trećeg albuma, koji je Dr. Luk producirao, i otkazala koncerte.

Dr Luk je, inače, stvorio neke od najvećih svjetskih hitova kao što su „Right Round“, „I Kissed A Girl“, „Wrecking Ball“ i druge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.