EKSKLUZIVNO

Supruga bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića: Marijana Cecilija prelazi na islam

Nisam se na to odlučila samo zbog ljubavi prema Anelu već što je islam lijepa i tačna vjera, kazala je ona za "Avaz"

Marijana i Anel Ahmedhodžić - Avaz
Marijana je velika podrška Anelu - Avaz
Marijana kod Nermina Bešića u frizerskom salonu - Avaz
Marijana i Anel prilikom jedne od prethodnih posjeta Sarajevu - Avaz
Marijana Cecilija Ahmedhodžić - Avaz
Nerma Ajnadžić

5.6.2023

Marijana Cecilija Ahmedhodžić (Cecillia), supruga bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića i jednog od najboljih igrača engleskog Šefild junajteda, odlučila je promijeniti vjeru i preći na islam.

Ova Crnogorka, odakle je porijeklom, krštena je po rođenju, ali je sada odlučila prihvatiti islam.

Zbog sebe

- Odlučila sam da pređem na islam, ne samo zbog ljubavi prema Anelu. Najveći razlog je taj što je islam lijepa i tačna vjera. To sam učinila zbog sebe, da živim na najbolji mogući način. I to je dovoljno reći o ovoj temi - ekskluzivno je za „Avaz“ kazala Marijana.

Anel Ahmedhodžić postao je senzacija nakon što se, zahvaljujući njemu, Šefild junajted plasirao u Premijer ligu Engleske. Ahmedhodžić je izabran i u tim sezone Čempionšipa, a posebno su mu zahvalile "Oštrice", nagradivši ga za igrača sezone.

Odbrambeni igrač igra i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koju je izabrao uprkos ponudama Švedske, s obzirom na to da je rođen u Malmeu.

Ovaj 24-godišnjak već je napravio veliki uspjeh u karijeri, ali i na privatnom planu. Naime, postao je otac mališana kojem su on i njegova supruga Marijana dali ime Isak.


Upravo je Isak razlog što su Anel i Marijana posljednjih dana u Sarajevu, „ganjaju“ pasoš za sina.

Marijana je bila gost u „Avaz Twist Toweru“, najvišoj zgradi u regionu, u kojem je smješten i Frizersko-kozmetički studio “Bešić” vlasnika Nermina Bešića, kod kojeg dolaze mnoge poznate ličnosti poput Harija Mata Harija, Ane Rucner...

Potpisnica ovih redova upravo je tu i srela Marijanu i ostala oduševljena njenom pristupačnošću i ljubaznošću. Rado je govorila za „Dnevni avaz“ osvrćući se na Anelove uspjehe i podršku koju mu pruža, ali i na majčinstvo.

U Sarajevu ste. Kako provodite vrijeme?

- Uvijek kad dođem u Bosnu, uživam. Sada smo došli da rješavamo administrativna pitanja. Ali ima i malo vremena za odmaranje. Isak je ostao u Engleskoj pa smo puno u mislima s njim.S obzirom na Anelov veliki uspjeh u Engleskoj, ali i u bh. reprezentaciji, sigurno da ima i Vašu podršku. Kažu da iza uspješnog muškarca stoji još snažnija žena…

- Uvijek je tako. Anel i ja se dopunjujemo. Bez obzira na sve komentare, mi smo sretni.

Kakva slava

Stigla je i prinova, čestitamo ovom prilikom. Kako se snalazite u majčinstvu? Dijelite li obaveze oko bebe?

- Hvala od srca. Najvažnije je da je beba zdrava. Jedva čekamo da ga zagrlimo. Anelova i moja mama nam puno pomažu. Ljubim ih. Anel mi je mnogo pomogao u trudnoći i sada kada je beba došla, posebno preko noći, kada nisam mogla ustajati jer sam imala carski rez. On je bio tu i s ljubavlju mi pomagao i bio budan uvijek kada je zatrebalo. Anel je najbolji muž i otac koji se samo može poželjeti. Volim ga neizmjerno, a posebno kada našeg sina vidim u njegovom naručju. I moram reći još da se radujem našoj svadbi sada u junu koja će se održati ovdje, u Sarajevu.Kakav je život u Engleskoj? Družite li se sa ženama drugih fudbalera?

- Što se tiče druženja u Engleskoj... Još sam kratko tamo, ali uvijek se nađe vremena za neku kaficu ili branč s djevojkama iz kluba.

Kažu da je najbitnije da Vas slava ne ponese. Kako je kod Vas kad je to u pitanju?

- Mogu vam samo ovo reći – kakva slava, mi smo opušteni ljudi i družimo se sa svima.


Anel i Marijana uskoro će proslaviti prvu godišnjicu braka, tačnije u junu. Ahmedhodžić je svoju izabranicu zaprosio na grčkom otoku Santoriniju, i to godinu od početka veze. Iako ne govore previše za medije, oboje su vrlo otvoreni i aktivni na društvenim mrežama.

Tako je Marijana svima i objelodanila da će postati roditelji. To je učinila tako što je objavila fotografiju testa za trudnoću s ultrazvukom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.