OSVOJILI SIMPATIJE

Bišćani Azelma i Ismet Žerić, nakon pobjede u hrvatskom šouu, za "Avaz": Oni su SUPERPAR, brak opstao i nakon prevare

Osvojili više od 20.000 KM, koje će iskoristiti za renoviranje stana, odlazak na more i djecu

Ismet i Azelma Žerić: Vjerovali u pobjedu. Printscreen

S. Čengić

19.6.2023

Četvrta sezona hrvatskog šoua „Superpar“ završila je prošle sedmice, a pobjedu su odnijeli Bišćani Azelma i Ismet Žerić. Oni su odavno osvojili simpatije kako konkurencije tako i gledalaca zbog svoje spontanosti, a u izazovima, koje je prezentirao i pomno pratio voditelj Enis Bešlagić, nisu odustajali. To se na kraju i isplatilo.

Iza nas

Ovaj simpatični par govorio je za „Dnevni avaz“. Azelma je odgovarala na skoro sva pitanja, a Ismet na jedno, možda i ključno, o njihovom braku i činjenici da su opstali nakon prevare.

Azelma otvoreno priča o tom teškom periodu, kada ju je, prije nekoliko godina, suprug prevario.

- Ali ja sam borac i ne odustajem lako. Nije bilo nimalo jednostavno, ali dan po dan, korak po korak, to smo zaboravili i nastavili dalje. To je bio jedan period gdje smo bili zaokupljeni nekim svojim obavezama, a zaboravili na sebe i onda se desi šta se desi. Bogu hvala, sad je to iza nas - kazala nam je Azelma.

Ismet se pokajao zbog toga i priznao da, kada je shvatio šta je uradio, „kosu sebi s glave čupao“.

- Napravio sam najveću grešku u svom životu jer moja supruga i djeca nisu zaslužili takvo nešto od mene. Samo sam molio Boga da mi oprosti. Nije bilo lako, njoj pogotovo, ali vrijeme liječi sve, pa tako i ovo, jer ipak toliko godina iza nas nije mogla poremetiti ta moja greška i izbrisati sve što smo do sada izgradili. Ne perem se i osuđujem sam sebe i takav čin, ali desilo se i ne mogu vratiti vrijeme, ali idemo dalje samo bolje i ljepše - poručio je Ismet.

Azelma je ta koja ih je prijavila u „Superpar“.

- Smatrala sam da je to, za početak, već izazov – da budemo negdje 24 sata skupa, daleko od svega i koliko ćemo moći da funkcioniramo i uskladimo se u mnogim stvarima kao par, jer u realnom životu to teže funkcionira. Naši najbliži su nas podržali jer su znali kakav je koncept tog šoua i smatrali su da je to jedan lijep šou u kojem možemo da učestvujemo - kazala je Azelma.

Azelma i Ismet: U bolju i ljepšu budućnost zajedno. Printscreen

Živjeti pod istim krovom s nepoznatim ljudima je izazovno, a Azelma ističe da je to nešto što će pamtiti čitav život te da se tu steknu vrlo lijepa prijateljstva.

Bez očekivanja

Na naše pitanje kakva su im očekivanja bila te jesu li se nadali pobjedi, Žerić je odgovorila:

- Kad smo došli, neka velika očekivanja nismo imali jer nam je bila velika čast prije svega da smo baš mi izabrani u top 10 parova od mnogo prijava koliko je bilo. Imala sam želju da uđem u finale, da vidim kakav je to osjećaj, dok je suprug uvijek vjerovao u to da mi možemo i da pobijedimo.

Dodala je da su privatne obaveze lako uskladili.

- Prije svega, zahvaljujem svom direktoru Centra za socijalni rad koji je dozvolio da izostanem toliko s posla radi učestvovanja u „Superparu“. A tu su bili i moja mama te ostala porodica i prijatelji koji su ostali da brinu o djeci i svemu što je trebalo - istakla je Azelma.

Kao nagradu za pobjedu osvojili su 10.250 eura, odnosno nešto više od 20.000 KM.

- Novčana nagrada ide u preuređivanje stana, kupovinu auta, malo na more i, naravno, samo na djecu - otkrila je Azelma.

Jedno drugom najbitniji

- Učestvovanje u ovom programu je dosta pomoglo našem odnosu. Prije svega, naučili smo više da slušamo jedno drugo. Naučili smo da treba da imamo i neko vrijeme samo za sebe i da neke stvari koje su nas morile u privatnom životu nisu toliko bitne ni vrijedne našeg odnosa. Ipak smo jedno drugom najbitniji - rekla je Azelma Žerić.

Ponosna djeca

Superpar Žerić ima dvoje djece od 12 i 14 godina.

- Djeca su bila presretna, mislim, ko ne bi bio! Ipak smo mi ponijeli titulu „Superpara“. Svako bi dijete bilo ponosno na svoje roditelje - kazala je Azelma.

Toliko nas narod podržava da ni mi sami ne možemo da vjerujemo. Toliko lijepih poruka i komentara dobijemo da im ovim putem još jednom zahvaljujem od srca. A Bihać nas je dočekao s ponosom, kazala nam je Azelma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.